Srpanj 23, 2025, 21:20:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: reaktivacija unt regeneracija filter uložaka  (Posjeta: 1625 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
reaktivacija unt regeneracija filter uložaka
« u: Veljača 04, 2010, 17:51:59 poslijepodne »
Stari počeo kukati kako nema za kupiti "novih" Brita filtera(pljosnati dizajn, onih starih okruglih ima koliko voliš) pa ja potražio po netu. Na njihovom sajtu nisam našao ništa korisno ali me zaintrigiralo ovo:
http://www.brita.net/hr/recycling.html?L=36
dakle zna li mi netko reći kako se zapravo "reaktivira" aktivni ugljen, mislim da je to od nekog interesa na ovom forumu i općenito? I isto kako se regenerira onaj njihov ionski izmjenjivač oni koje sam dosad susreo u praksi regeneriraju se slanom vodom?

Offline Area5189

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
Odg: reaktivacija unt regeneracija filter uložaka
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2010, 17:59:18 poslijepodne »
i ja ih ne mogu nikako naci,one nove maxtra cini mi se.inace na netu sam bio naso ko neku diy stranicu opcenito i lik je regenerirao filter tako sto je mjenjao aktivni ugljen samo.sad nikako nac link
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2010, 18:27:54 poslijepodne »
Evo digao sam lijenu guzicu i malo potražio, link je za obnovu filterskog uloška ako te zanima (sa novim ugljenom) a mene i dalje zanima kako da obnovim aktivni ugljen kao takav npr.
http://www.instructables.com/id/How-to-refill-a-disposable-Brita-brand-water-pit/
hint: ako napišeš u tražilicu "recycling Brita filters" prvih 30 linkova(dalje nisam gledao) koje će izbaciti su o tome kako baciti stari filter u pravi kontejner pa da ga oni recikliraju i ponovo ti ga prodaju treba napisati "reusing Brita filters"  ;) ako te ne zanima ta američka debilana.
Saturo iz Prečkog ima novih uložaka(Maxtra tj. novi dizajn) provjerio sam
« Zadnja izmjena: Veljača 04, 2010, 19:10:52 poslijepodne od Salem »

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #3 u: Veljača 05, 2010, 07:41:22 prijepodne »
kupi Annu baci Britu :D

koliko sam vidio u metrou ima ista stvar pod imenom Anna.... samo jeftinije :up:
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Veljača 05, 2010, 08:44:08 prijepodne »
neki dan sam vidio maxtra filtera ima u kauflandu i obiju cijelo cudo uz one stare velike

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 05, 2010, 09:05:04 prijepodne »
Ma ima ih i u šoping centru Prečko zvao sam jučer. Sasvim moguće da je ta Ana jeftinija ali ne mogu starog nagovoriti na to(zapravo nisam ni pokušao), njega su u Briti uspjeli nagovoriti da kupi novi Brita lonac a njima da stari(koji je bio još sasvim dobar) jer je ovaj novi bolji i u njega idu novi filteri koji su definitivno skuplji a naravno mora da su i bolji jer sve što je novo je dobro a i piše u reklami 25% više nečega, tu je pretpostavljam bila prisutna i diskretna sugestija da se ovi "stari" filteri uskoro više neće moći nabaviti a koliko vidim situacija je upravo obratna  ;)
Nego ovo gdje ima filtera sam napisao jer Area5189 ih nije mogao naći, zna li neko kako se u kućnoj radinosti reaktivira izanđali aktivni ugljen? I neka informacija o onom ionskom izmjenjivaču u Brita filteru bi dobro došla...

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #6 u: Veljača 05, 2010, 18:43:14 poslijepodne »
hvala puno saleme na linku,ta jedna rijec je ucinila veliku razliku  :D

... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...