Kolovoz 14, 2025, 13:55:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nametnici  (Posjeta: 1328 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dado1977

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Nametnici
« u: Ožujak 22, 2005, 20:21:00 poslijepodne »

U akvariju imam problema sa nametnicima. PRije nekog vremenea pojavile su mi se kao male pijavice tanke poput igle dugaćk e nekoliko milimetara. Ubrzo nakon toga i neki nametnici kao puževi bez kućice. Odlučio sam promijeniti, vodu, biljke, pijesak u kavariju. Ali ništa nije pomoglo. Pokušao sam i sa nekakavim preparatima za čišćenje ali ništa. Kako ih se riješiti, o čemu se radi?

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Nametnici
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2005, 21:00:00 poslijepodne »

Imaš li riba u akvariju? Jedu li one to? Jesi lidobro isprao pijesak (ili još boljeprokuhao)prijenego si ga stavio u akvarij.

Offline dado1977

• Novi član
  • *
Nametnici
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2005, 21:09:00 poslijepodne »

da imam 5 riba i 1 kozicu. Čini se da ne jedu, jer ih stalno ima. pijesak sam cijeli bacio i kupio novi bas zbog toga.

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Nametnici
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2005, 21:24:00 poslijepodne »
TO SE I MENI JEDNOM DOGODILO I PRSTALO JE TEK KAD SAM PROMIJENIO SVE SPUŽVE U FILTERU,IZGLEDALI SU KAO MALI CRNI CRVI

Offline vuky

• Punopravni član
Nametnici
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2005, 23:58:00 poslijepodne »
Procitaj ovo.
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline whoo

• Punopravni član
  • **
Nametnici
« Odgovori #5 u: Ožujak 23, 2005, 00:23:00 prijepodne »
Ovako ti mali bijeli tanki dugački crvići za njih se ne sekiraj nisu opasni većinom se pojave u akvariju nakon mrijesta riba ili prema nekim mojim informacijama ako se u akvari unosi puno hrane obogaćene bjelančevinama bla bla bla ne sjećam se točno. Nakon mrijesta skalara u mene su se pojavile ali su ih mali skalarčići sve do jednog potamanili tako da su mi čak i korisni ispali. Najčešće se kriju u podlozi .A za ova druga navedena stvorenja bi trebo uslikat pa stavit na forum ne može se baš napamet odgovorit. Njih si najvrerovatnije unio s biljkama a ne s podlogom jer je podloga dugo vremena u suhom stanju ne bi ličinke mogle ostat žive, ako ti ih ribe ne pobiju onda sve iznova dobro vrućom vodom podlogu isperi a biljke dezinficiraj nekim sredstvom pitaj imaju li išta u radnjama ako ne hipermangan uzmi u ljekarnama i nemoj ga puno stavljat niti koristit u vodi u kojoj su ribe. SRETNO (ne moj pobit sve tepuževe bez kućice ostavi koju da probamo vidit što je možda nisu s našeg planeta)
ponekad je trud uzaludan