Srpanj 17, 2025, 04:50:43 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribice na +5 do +10 stepeni  (Posjeta: 2033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AkvaristaBiH

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Ribice na +5 do +10 stepeni
« u: Siječanj 20, 2010, 11:14:28 prijepodne »
Pozdrav svima . Evo kao sto vidite u naslovu . Na vikendici mislim napravit jedan lijep akvarij ne velik 80 - 100 litara maksimalno . Obicno idem ljeti pa mi grijanje i nije potrebno , zimi samo cisto obilazak da se provjeri je li sve uredu :-) . Trenutno je tamo temperatura unutra oko 10-tak stepeni , onako pofino se osjeca hladnoca  :P . Zanima me kako i da li je ikako moguce sada montirati akvarij jer sve imam spremno od filtera, automatske hranilice i svega ostalog . Bojim se da grijac ili grijaci ne budu imali sizifovski posao :-) i da ne bude smrznuto je zdravo :-) . Ukljucit dva grijaca ?? Molim za savjet , hvala Vam puno unaprijed , pozdrav i hladnog Sarajeva  :)
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Odg: Ribice na +5 do +10 stepeni
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2010, 11:32:36 prijepodne »
Najvjerojatnije će se nać neko pametniji na tu temu, ali evo moj komentar.

I zlatne ribice bi se trebale držat na min15oC, pa sad, koliko grijača stavit isprobavaj prije nego staviš ribe unutra. Možeš dodatno zaštitit aq sa kartonom ili dekom. I kako će to biti po ljeti kad dolaze vrući ekstremi?

Ali mene zanima još jedna stvar, pošto ti je to vikendica, znači li da ćeš ribe hranit samo za vikend ili svaki dan dolaziš do vikendice? Ribe trebaju jest svaki dan (preporuča se jedan dan u tjednu post)
Zagreb

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2010, 11:39:08 prijepodne »
Ma nije to daleko odavde gdje zivim, sve mi je usput, uglavnom svaki dan je neko tu , pa ne bi ni pravio da je to tako ko sto kazes  -? . Za ljeto se ne brinem jer je i onako svjeze , nije bas tako prevruce ...
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2010, 14:57:30 poslijepodne »
kod mene je sličan slučaj, doduše ne cijeli dan, nego poslije ponoći, kad idemo u krevet. kako sam pušač  :drag:, kad se pokupimo iz dnevnog boravka, zbog provjetravanja sve prozore rastvorimo dok prvo od nas ne dođe kući tj. do 11-12 sati. prosjek temperature u dnevnom boravku je tada između 5-12 stupnjeva, a akvarij održavam na oko 26 stupnjeva.
250w grijač na malo više od 200 litara vode održava mi uredno temperaturu na 25-26 stupnjeva. jedini problem može ti bit potrošnja struje, jer rijetko kad sam došao do akvarija da grijač nije radio.
znači računaj uz dugotrajan rad grijača i 24 satni rad filtera i 8-10 sati rasvjete i lako dođeš do nekih 8-10 kilovati dnevno samo za akvarij...
također, uzmi u obzir da je toplinski gubitak 100 litarskog akvarija veći od 200 litraša, jer se lakše ohladi manja količina vode. 

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2010, 15:17:31 poslijepodne »
kod mene je sličan slučaj, doduše ne cijeli dan, nego poslije ponoći, kad idemo u krevet. kako sam pušač  :drag:, kad se pokupimo iz dnevnog boravka, zbog provjetravanja sve prozore rastvorimo dok prvo od nas ne dođe kući tj. do 11-12 sati. prosjek temperature u dnevnom boravku je tada između 5-12 stupnjeva, a akvarij održavam na oko 26 stupnjeva.
250w grijač na malo više od 200 litara vode održava mi uredno temperaturu na 25-26 stupnjeva. jedini problem može ti bit potrošnja struje, jer rijetko kad sam došao do akvarija da grijač nije radio.
znači računaj uz dugotrajan rad grijača i 24 satni rad filtera i 8-10 sati rasvjete i lako dođeš do nekih 8-10 kilovati dnevno samo za akvarij...
također, uzmi u obzir da je toplinski gubitak 100 litarskog akvarija veći od 200 litraša, jer se lakše ohladi manja količina vode. 

Hvala na odlicnom savjetu i odgovoru :up:  :up:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2010, 19:34:13 poslijepodne »
koliko sam  ja tu razumio ti bi  ostavio ribe po nekoliko tjedana ili dana same ...... :down:
ako jedna krepa  to ide veoma brzo  amonijek skoći do nebesa   ode cio akvarijum 
savjet poštedi i sebe i ribice  nemoj ni pokušavat al  kako god  hoćes  vjerujemda vecina hladnovodni riba more izdrzat  10 stupnjeva
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline ozda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #6 u: Siječanj 20, 2010, 22:09:18 poslijepodne »
koliko sam  ja tu razumio ti bi  ostavio ribe po nekoliko tjedana ili dana same ...... :down:
ako jedna krepa  to ide veoma brzo  amonijek skoći do nebesa   ode cio akvarijum 
savjet poštedi i sebe i ribice  nemoj ni pokušavat al  kako god  hoćes  vjerujemda vecina hladnovodni riba more izdrzat  10 stupnjeva
ja mislim da si ga pogresno razumio
Ma nije to daleko odavde gdje zivim, sve mi je usput, uglavnom svaki dan je neko tu , pa ne bi ni pravio da je to tako ko sto kazes  -? . Za ljeto se ne brinem jer je i onako svjeze , nije bas tako prevruce ...
ako ce neko vec cesce da bude tu onda mozes i tropski samo uzmi jaci grijac....kako je neko vec preporucio testiraj prije ubacaja hocel bit zadovoljavajuca temp...a mozes i hladnovodne koi ribe,njih ljudi drze u jezercima i zimi