ostat ću pri jednoj kornjači.stol di je terarij velik je 1metar(možda kupim rađe novi stol pa onda terarij).ako sam dobro skužio u vezi rasvjete treba mi jedana obična žarulja koja grije kopno i ona posebna žarulja s onim kemikalijama ,jel postoji štedna žarulja s kemikalijama,koja sadrži i UVA i UVB zračenje.koj bi mi filter preporučio.puno hvala i lijep pozdrav 
Pozdrav, ajde da ja malo uskocim.
Moras biti siguran da ce taj stol podnijeti tezinu ako zelis staviti akvarij gore...
U vezi rasvjete si dobro shvatio, ali to je samo jedna od mogucnosti. Postoje stedne, odnosno "compact" zarulje koje sadrze UVA i UVB, u Hr. je dostupna Namiba Terra Replux UV-Plus D3:

Preporuka definitivno ide za vanjski kanisterski filter.
Vise o rasvjeti, filtraciji i svemu ostalom mozes pronaci u clanku o smjestaju (link na dnu posta).
wendy - sve isto kao i ti - pa da ne otvatram novu temu.. 
imam još dva pitanja:
Koje biljke smijem posaditi u akvarij, a da nisu štetne za kornjaču?... u slučaju da ih pojede
Ima koja stranica gdje bih našla primjer akvarija/paludarija za kornjače?... budući da osobno nisam baš maštovita
Niti jedna vodena biljka koju mozes kupti u pet shopu ne moze ubiti kornjacu ako je pojede. Vise o bilju i kornjacama imas u sekciji "Uređenje" u clanku.
Dodatne slike smjestaja mozes pronaci u ATP Enclosures & habitats gallery:
LINKNapisao sam poseban clanak bas za vlasnike koji slazu nove akvarije za kornjace. Unutra mozete naci sve potrebne informacije i vidjeti koje su sve mogucnosti:
Smjestaj za vodene kornjace