Lipanj 30, 2025, 20:27:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: terariji za kornjaču  (Posjeta: 5029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kruno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
terariji za kornjaču
« u: Ožujak 21, 2010, 15:55:42 poslijepodne »
prije pisanja pozdravljam sve na forumu :)
u zadnje vrijeme sam štedio pa sam skupio novaca za novi terarij :icon-money: terarij želim kupiti za žutouhu kornjaču.velika je oko 10cm,3 g.je stara,mužjak je.sada me zanima kakav joj terarij moram kupiti,kakav oblik,kolka treba bit dubina... :question: i moje drugo pitanje je ovo:pošto ću imati novi akvarij treba m i novi filter,pa koj bi mi vi filter preporučili :blink:
puno hvala i lijep pozdrav :) :)

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
Odg: terariji za kornjaču
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2010, 10:05:01 prijepodne »
u zadnje vrijeme sam štedio pa sam skupio novaca za novi terarij :icon-money: terarij želim kupiti za žutouhu kornjaču.velika je oko 10cm,3 g.je stara,mužjak je.sada me zanima kakav joj terarij moram kupiti,kakav oblik,kolka treba bit dubina... :question: i moje drugo pitanje je ovo:pošto ću imati novi akvarij treba m i novi filter,pa koj bi mi vi filter preporučili :blink:

Pozdrav,

ja o kornjačama jako malo znam, ali vidim da želiš kupiti terarij/vivarij ili kako se to već zove. Mislim da ćeš puuuno povoljnije proći ako ga daš izraditi nego da kupuješ gotovi i još će ti ostati i više nego dovoljno novaca za kvalitetan filter. Pogledaj malo na forumu kako su to drugi riješili. Što se tiče dimenzija i dubine - što veći to bolji, ali tu će ti se sigurno javiti netko s foruma tko se razumije (Tito, pomozi dečecu!).
Sretno  :up:!

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2010, 18:05:39 poslijepodne »
(Tito, pomozi dečecu!).
Budem veceras. Zao mi je sto se trenutno nemogu javiti odmah ali sam u velikoj frci trenutno.
Veceras cu se javiti na ovu temu
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2010, 22:36:36 poslijepodne »
Evo ovako.
Kornjaca ti je tek 10cm a stara vec tri godine.
Ako ostajes samo pri toj kornjaci onda joj je dovoljan jedan akvarijum od nekih 120x50x50. To su standardne dimenzije.
Ako imas mjesta, napravi veci akvarijum.  Kopno je dovoljno da bude samo ploca na kojoj je usmjerena zarulja koja dio kopna grije do nekih 35 stepeni.
UV rasvjetu joj dodajes sa neonkama.  Ostalo je stvar ukusa, kamenje, pjesak, korijenje, pozadina.
Bilo bi ti lakse odgovoriti kada bi napisao koliko mjesta imas za aquarium.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 23, 2010, 11:17:50 prijepodne »
unaprijed zi zahvaljujem TITO što si mi imao volje odgovoriti u 22:36 :klap:
ostat ću pri jednoj kornjači.stol di je terarij velik je 1metar(možda kupim rađe novi stol pa onda terarij).ako sam dobro skužio u vezi rasvjete treba mi jedana obična žarulja koja grije kopno i ona posebna žarulja s onim kemikalijama ,jel postoji štedna žarulja s kemikalijama,koja sadrži i UVA i UVB zračenje.koj bi mi filter preporučio.puno hvala i lijep pozdrav :)

Offline mala_balava

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 48 Lokacija: Zagreb
« Odgovori #5 u: Ožujak 23, 2010, 17:53:34 poslijepodne »
wendy - sve isto kao i ti - pa da ne otvatram novu temu..  :)
imam još dva pitanja:
Koje biljke smijem posaditi u akvarij, a da nisu štetne za kornjaču?... u slučaju da ih pojede
Ima koja stranica gdje bih našla primjer akvarija/paludarija za kornjače?... budući da osobno nisam baš maštovita
Zaustavi vlak kad vidiš cvjetne livade..

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Ožujak 23, 2010, 21:49:19 poslijepodne »
ostat ću pri jednoj kornjači.stol di je terarij velik je 1metar(možda kupim rađe novi stol pa onda terarij).ako sam dobro skužio u vezi rasvjete treba mi jedana obična žarulja koja grije kopno i ona posebna žarulja s onim kemikalijama ,jel postoji štedna žarulja s kemikalijama,koja sadrži i UVA i UVB zračenje.koj bi mi filter preporučio.puno hvala i lijep pozdrav :)

Pozdrav, ajde da ja malo uskocim.
Moras biti siguran da ce taj stol podnijeti tezinu ako zelis staviti akvarij gore...
U vezi rasvjete si dobro shvatio, ali to je samo jedna od mogucnosti. Postoje stedne, odnosno "compact" zarulje koje sadrze UVA i UVB, u Hr. je dostupna Namiba Terra Replux UV-Plus D3:

Preporuka definitivno ide za vanjski kanisterski filter.
Vise o rasvjeti, filtraciji i svemu ostalom mozes pronaci u clanku o smjestaju (link na dnu posta).

imam još dva pitanja:
Koje biljke smijem posaditi u akvarij, a da nisu štetne za kornjaču?... u slučaju da ih pojede
Ima koja stranica gdje bih našla primjer akvarija/paludarija za kornjače?... budući da osobno nisam baš maštovita

Niti jedna vodena biljka koju mozes kupti u pet shopu ne moze ubiti kornjacu ako je pojede. Vise o bilju i kornjacama imas u sekciji "Uređenje" u clanku.
Dodatne slike smjestaja mozes pronaci u ATP Enclosures & habitats gallery: LINK

Napisao sam poseban clanak bas za vlasnike koji slazu nove akvarije za kornjace. Unutra mozete naci sve potrebne informacije i vidjeti koje su sve mogucnosti:
Smjestaj za vodene kornjace

I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 24, 2010, 12:03:43 poslijepodne »

Pozdrav, ajde da ja malo uskocim.
Moras biti siguran da ce taj stol podnijeti tezinu ako zelis staviti akvarij gore...
U vezi rasvjete si dobro shvatio, ali to je samo jedna od mogucnosti. Postoje stedne, odnosno "compact" zarulje koje sadrze UVA i UVB, u Hr. je dostupna Namiba Terra Replux UV-Plus D3:

Preporuka definitivno ide za vanjski kanisterski filter.
Vise o rasvjeti, filtraciji i svemu ostalom mozes pronaci u clanku o smjestaju (link na dnu posta).

imam još dva pitanja:

Niti jedna vodena biljka koju mozes kupti u pet shopu ne moze ubiti kornjacu ako je pojede. Vise o bilju i kornjacama imas u sekciji "Uređenje" u clanku.
Dodatne slike smjestaja mozes pronaci u ATP Enclosures & habitats gallery: LINK

Napisao sam poseban clanak bas za vlasnike koji slazu nove akvarije za kornjace. Unutra mozete naci sve potrebne informacije i vidjeti koje su sve mogucnosti:
Smjestaj za vodene kornjace

zapravo i nisam siguran za stol pa ću radije kupiti stol.ona štedna žarulja koju si stavio,dakle ta žarulja ima i uva i uvb zračenje.hvala na onom linku... :up:samo da usput pitam...jel bolje imati otvoreni ili zatvoreni terarij...

Offline mala_balava

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 48 Lokacija: Zagreb
« Odgovori #8 u: Ožujak 25, 2010, 11:29:45 prijepodne »
Ono što su meni rekli: zatvoreni! Na taj način lakše se održava potrebna temperatura i vlaga zraka. Osim toga kornjače su osjetljive na propuh.
Zaustavi vlak kad vidiš cvjetne livade..