Lipanj 28, 2025, 22:48:54 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: opet pitanje!!! pa dokle vise  (Posjeta: 1132 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline semse the ribić

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
opet pitanje!!! pa dokle vise
« u: Siječanj 11, 2010, 20:57:48 poslijepodne »
nakon sto sam se rijesio bubica imam novi problem.....cim sam vratio pauka u terarij istu vece je otisao u svoju rupu stavio mrezu na ulaz tako da ga jedva vidim i cijeli dan je tamo jedva da pomakne nogu...jel moguce da se presvlaci? ako je tako moze trajati ta neaktivnost? ili

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: opet pitanje!!! pa dokle vise
« Odgovori #1 u: Siječanj 11, 2010, 21:13:54 poslijepodne »
Gle, moraš biti svjestan da su pauci ustvari dosta neaktivne životinje, neznam koju tarantulu imaš, al u većini slućajeva oni će ti dosta vremena provoditi u svojoj kućici tak da se navikni na to...

A ak se presvlaći samo poprskaj da bude vlaga u terariju malo viša nego obićno i pusti ga na miru, nek sve ide svojim tokom...

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Siječanj 11, 2010, 23:03:35 poslijepodne »
Pogotovo Brachypelme su neaktivne. Koliko si lijepe, toliko su u stvari i dosadne. Ako je zatvorila ula u sklonište, vjerojatno traži mir. Nemoj ju čačkati, ne moraš hraniti, ali vodu joj sipaj. Ako je temperatura OK, za oko mjesec-dva će izaći malo veča nego što je sada, ali i mršavija i spremna za hranjenje. To im je takav ritual i tu ne možeš ništa...
E da, nije to nikakav problem, to je normalno. Nije joj ništa, ne moraš se uzrujavati. Zato ljudi nabave više različitih paukova, pa kad se jedna presvlači, druga je aktivna, i tak...
I Love Animals... They’re Delicious

Offline semse the ribić

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Siječanj 12, 2010, 11:21:41 prijepodne »
ok i hvala iggy

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Siječanj 12, 2010, 15:07:20 poslijepodne »
moguce je da manjka vlage u terariju ali pazi na napasnike opet. imas dobru ventilaciju? sve otpatke hrane uklanjaj redovno!

Offline semse the ribić

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2010, 17:07:18 poslijepodne »
za vlagu znam da je odlicna jer imam hygrometar....terarij sam renovirao prije 3 dana ispekao zemlju i ostalo....ventilacija je preko cijele zadnje strane poklopca i gore na poklopcu ima rupica..... ma vjerojatno je kako je iggy rekao ;) zivio iggy