Srpanj 26, 2025, 07:45:39 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: khuli  (Posjeta: 1026 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
khuli
« u: Siječanj 17, 2010, 11:37:28 prijepodne »
evo iman ga vec 3ipo godine, i danas pri promjeni vode(nekih 40-ak %) je počea letat po akvariju kada gori..i sad to traje i traje...pa je li ima neko slična iskustva, jer evo u 3ipo godine NIKAD mi se takvo sta nije dogodilo,pa san mislij da san ga mozda ozljedia pri uljevanju vode ili nesta, i pari mi se kada triba pomoć,a ja sad samo stojin i gledan...sad kako ga ne mos dobro ni uvatit okom jer brzo pliva, cini mi se jedna skrga da je malo ljubičastija od ove druge...pa ako to sta znači....pozdrav i hvala
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline Fuji

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Odg: khuli
« Odgovori #1 u: Siječanj 17, 2010, 13:10:02 poslijepodne »
Koliko znam promjena na škrgama se može dogoditi zbog klora u vodi,jesi stavljao u vodu nešto tipa Aqua-safe ili ffm-a????

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2010, 18:19:35 poslijepodne »
aquasafe--- moguće da su je nesta extra klorirali, a uvik stavim vodu u akvariji, pa potom ulijem aquasafe, i nikad problema do sada...pa ako je to u pitanju, oce li sada kada je aquasafe djelova, se njemu to smirit, mislim presta je divljat nakon nekih uru vrimena od promjene vode,i sad ako je ziv, a ne vidim ga, sta je dobar znak, cini mi se da bi moglo sve bit ok...??????'
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline Fuji

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2010, 19:25:29 poslijepodne »
Natrijef fluorid i klor se koriste u pripremi pitke vode,obadvoje su jaki otrovi,tako da se može desiti da se doda malo više i eto vraga.
Ja inače svojim ribicama dodajem vodu iz kanti i to na način da dodajem po 20 litara u kantama u koje prije toga stavim aqua safe,a onda u njih
nalijem vodu i ostavim da odstoji jedno vrijeme,a tek je onda dodajem u akvarij,tako da moja promjena oko 100L vode traje u principu oko
4-5 sati,problem kod tvog dodavanja je taj da ribama uliješ direktno kloriranu vodu,koju one provlače preko škrga,a onda im ga tek smanjuješ naknadnim
dodavanjem aqua safe-a,iako se do sad nije ništa dešavalo vjeruj mi to ti nije ispravno.