jbl trakice su ok za no2,no3 i tvrdocu vode,ali ph zna varati 0,2-0,5,dosta kolega hvale testove Salifert,skupi su,ali kazu da su najpouzdaniji.
ja koristim digitalni ph metar i kh i no3 tetra testere,mislim da su ok i da najmanje varaju,dok sam skuzio da serin no3 tester nije nimalo pouzdan,u svakom slucaju ima koristi od testera! 
Ti testeri mogu biti super tocni samo nakon kalibracije tj. provjere sa vodom u kojoj znas koliko cega ima, pa onda znas koliko otprilike fula. Imas na tom barr-ovoj stranici kako se to radi pa se uvjeri sam u tocnost svih tih testera.
Steta sta site Practical fishkeepinga trenutno nije u funkciji...oni su imali super laboratorijski test po4 testera, no3, ph, kh testera, ovih kojih nama akvaristima
prodaju shopovi i pogodi sta: 95% svih tih testera je bilo netocno, al ne netocno da su fulali za 0.1 nego netocno za 100% vrijednosti i vise. Recimo slavni salifert po4 test pokaze 0.5 ppm fosfata, a laboratorijski pokaze 1 ppm...no3 tester pokaze izmedu 5-10, a laboratorijski da nema uopce itd.
Nego da se osvrnem na tvoju zadnju recenicu...kakve ti koristi imas od toga sta znas koliki ti je ph, kh, koliko su ti nitrati otprilike, jer tocno ne mozes znat?
Jedini tester koji je zbilja potreban u biljnom akvariju je CO2 drop checker sa kh=4 otopinom unutra, ne akvarijskom. Drugi svi su nepotrebni i glupo je trosit novce na njih. A tko voli nek izvoli.
Potvrda za to su moji akvariji i jedno hrpa drugih biljnih akvarija u kojima se nista drugo ne testira osim koliko ima co2. Promjena vode je laksa i jeftinija.