Evo i ja sam taman u procesu uredjivanja akvarija od 450l tako da sam i sam bio u slicnoj nedoumici oko podloge. Nakon puno istrazivanja i savjeta iskusnijih akvarista zemlja za cvijece ispada daleko povoljnije rijesenje od bilo koje druge kupovne podloge, a sudeci po raznim procitanim clancima i kvalitetnije. Tako da se sada kod mene u drvarnici trenutno namace zemlja terra magma. Uzeo sam jos i par kantica vulkanita za pomijesat sa zemljom.
Sta se tice skalara i diskusa ima ljudi koji ih drze skupa ali se to ne preporuca jer skalari mogu biti prijenosnici jedne bolesti koja moze biti kobna za diskuse.
Ja sam odlucio ne stavljat botije u moj akvarij jer mi kod punca unistavaju bilje iako im on ubacuje biljnu hranu (spinat, tikvice, salatu, grasak....)
U svakom slucaju ima puno riba koje mogu u biljni akvarij a od ciklida tu su ti ramovi ili apistograme koji mogu ici s diskusima. Neke jatne ribice, neonke su klasika. uglavnom malo prosvrljaj po netu pa vidi sta ti se svidja i kreni od toga.
sretno