Srpanj 29, 2025, 14:44:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoč pri uređenju  (Posjeta: 1811 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sanja i mario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoč pri uređenju
« u: Siječanj 09, 2010, 00:31:57 prijepodne »
Želio bi složiti akvari od 400L.Rio 400 ima poklopac sa dvijeT5 neonske cijevi od 58w 120cm,ali sam ja jos dodao dvije od 120cm T8 40w.Jer mi se čini da samo te T5 nisu dovoljne ako ču staviti puno bilja.Stavio bi dva vanjska filtera Vita Tech 1000 ima protok 1000L/h.Tako da mislim da bi to trebalo radit super.E sad vako htio bi složit više biljni akv. a manje ribica.
Tako da me zanima koju najbolje podlogu (zemlju) da dam ispod pijeska i koji pijesak,jer mislim da ak zabrljam u tome uzalud sve.

Neznam koje da ribice stavim u taj biljni akv. a da mi neunište bilje.Te sam mislio stavit diskuse i skalare,te dali oni mogu zajeno?
Možda koju botiju te koji čistači smiju ič u biljni akv._te koje bi ribice još mogle s njima.

Te ako još tko ima dobar savijet u vezi ovog svega dobro bi mi došao.Unaprijed hvala...

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: Pomoč pri uređenju
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2010, 10:17:30 prijepodne »
ma da se ne opterečivaš biljem i podlogama a aq je dosta veliki opali ti na mbune  :D :D :up:
Virovitica - Brezovica

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2010, 10:37:19 prijepodne »
Imaš na akvarij.net i http://www.aqua-art.org/news.php baze i riba i biljaka. Pa malo prouči to sve. Za biljne akvarije trebaš i CO2 i gnojenje makro i mikroelementima. Nadam se da znaš i ponešto o cikliranju akvarija i pripremanju vode.

Offline Riky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2010, 14:23:56 poslijepodne »
zemlja florabela, moj savjet. šljunak koji god ti se sviđa, samo da nije duginih boja i da je je ispran/prokuhan. a od riba sa biljkama možeš komotno stavit jato corydorasa, dva tri ancitrusa, te jato nenki ili tome slično), ili skalare i/ili diskuse, ili živorotke...
Carpe diem!
''...šaka suza, vrića smija...''

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2010, 14:30:27 poslijepodne »
Evo i ja sam taman u procesu uredjivanja akvarija od 450l tako da sam i sam bio u slicnoj nedoumici oko podloge. Nakon puno istrazivanja i savjeta iskusnijih akvarista zemlja za cvijece ispada daleko povoljnije rijesenje od bilo koje druge kupovne podloge, a sudeci po raznim procitanim clancima i kvalitetnije. Tako da se sada kod mene u drvarnici trenutno namace zemlja terra magma. Uzeo sam jos i par kantica vulkanita za pomijesat sa zemljom.

Sta se tice skalara i diskusa ima ljudi koji ih drze skupa ali se to ne preporuca jer skalari mogu biti prijenosnici jedne bolesti koja moze biti kobna za diskuse.

Ja sam odlucio ne stavljat botije u moj akvarij jer mi kod punca unistavaju bilje iako im on ubacuje biljnu hranu (spinat, tikvice, salatu, grasak....)

U svakom slucaju ima puno riba koje mogu u biljni akvarij a od ciklida tu su ti ramovi ili apistograme koji mogu ici s diskusima. Neke jatne ribice, neonke su klasika. uglavnom malo prosvrljaj po netu pa vidi sta ti se svidja i kreni od toga.
sretno  :up:
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2010, 19:36:25 poslijepodne »
Ako nikako nisi imao akvaarij nemoj to raditi.moras imati dosta iskustva sa biljem i ostalim sredstvima sa njim.Imas li uopce co2?Imas manje i vise zahtjevene biljke ali prije uzmi nesto nezahtjevnog bilja i ribica a nakon 1 ili 2 god vec ces biti upucen pa mozes poceti sa tim biljnim svijetom.Dakle prie svega nesto lakse,ako se odlucis bez obzira na ovo uciniti to uzmi jato neonkca i 4-5 ancitrusa(jesm li napisao tocno :D).To ti je moj savjet