Kolovoz 07, 2025, 06:17:21 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ah ta ciklidistika  (Posjeta: 1329 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ah ta ciklidistika
« u: Prosinac 22, 2009, 12:17:23 poslijepodne »
Čitajuči temu od HUC-a, ja sam se prisjetio dve epizode kako smo to nekad volonterski i sa srcem radili.
Njofra :https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=9110.msg208063#msg208063
Makai:https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=12430.0
i još toga bi se našlo.
Znam ispada kao da sam sebe hvalim, mada ja se nadam,da čete shvatiti, da je ciklidistika puno više negoli samo ja dam ovoliko, šta ču za to dobiti.I ko to shvati razumijet če i smisao ciklidstike i te udruge, jer samo tako sve če to imati neki cilj. :)

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Odg: Ah ta ciklidistika
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2009, 12:28:00 poslijepodne »
bojko, da li u sloveniji postoji udruga ciklidofila?

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2009, 12:34:47 poslijepodne »
E da slažem se.. Kad govoriš o zakržljalim ciklidima , ja sam imao jedno određeno iskustvo sa mojim prvim skalarima. Othranio sam desetak skalara od malih nogu i odvojio mi se jedan predivan par, potom još jedan.. Ali ovaj prvi par je radio senzacionalno, dvije - tri godine imali su mrijest svakih desetak dana.. Skalara sam imao na tone.. I odjedno m , nakon tri godine par je počeo rađati nekvalitetnu mlađ, peraje su im bile stisnute, tijela iskrivljena.. tako da sam ih morao bacati.. tada sam mislio da moram odmoriti ženku ili promijeniti mužjaka..  Sve sam to napravio ali više nije bilo kvalitetnih malaca. Jednostavno, tada kad sam ja to radio, nije bilo (u mom gradu) , nikog da mi da sasvjet o čemu se tu radi.. Izgleda da sam preforsirao ženku i da mlađ nije više bila kvalitetna.. a nisam si ostavio nove skalare da nastavim rasplođivanje. Sada  odgajam dvadesetak skalara da izvučem makar tri para, s tim da im neću dati mrijest svakih sedam dana već jednom mjesečno ili čak jednom u dva mjeseca.. Kod malawaca za sada još nemam takva iskustva ali vjerovatno je ista stvar nakon par godina stalnog mriještenja.. Stoga uvijek nakon godine dana ostavljam po nekoliko (desetak kom) riba za nastavak razmnožavanja..
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2009, 12:38:21 poslijepodne »
bojko, da li u sloveniji postoji udruga ciklidofila?
Ne

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2009, 12:44:01 poslijepodne »
 :up: Bojko ova dva topica su super
Virovitica - Brezovica

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2009, 13:26:33 poslijepodne »
Čitajuči temu od HUC-a, ja sam se prisjetio dve epizode kako smo to nekad volonterski i sa srcem radili.
Bojko, mogu ti reci da to nije bilo samo nekad, i sada se sve radi volonterski i na bazi prijateljstva. :)

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2009, 15:47:01 poslijepodne »
Bojko, mogu ti reci da to nije bilo samo nekad, i sada se sve radi volonterski i na bazi prijateljstva. :)
Ne kažem da pojedinci tako još dandanas rade.Ali kad sam čitao postove o HUC, tamo se ne dobija baš takav dojam.
U biti htio sam nagovestiti, da je ciklidistika divan hobi, biti ciklidaš dika i ponos i da kad ciklidaš drugome ciklidašu nešto dobro uradi, to če se mu jednom duplo vratiti.Sve su to ciljevi i moto ciklidaša.I kad se to još skupi u udrugi onda ima da nema i to je kamen temeljac i garant da če zlatne godine ciklidistike još dugo potrajati.A to je i primarni cilj.