E da slažem se.. Kad govoriš o zakržljalim ciklidima , ja sam imao jedno određeno iskustvo sa mojim prvim skalarima. Othranio sam desetak skalara od malih nogu i odvojio mi se jedan predivan par, potom još jedan.. Ali ovaj prvi par je radio senzacionalno, dvije - tri godine imali su mrijest svakih desetak dana.. Skalara sam imao na tone.. I odjedno m , nakon tri godine par je počeo rađati nekvalitetnu mlađ, peraje su im bile stisnute, tijela iskrivljena.. tako da sam ih morao bacati.. tada sam mislio da moram odmoriti ženku ili promijeniti mužjaka.. Sve sam to napravio ali više nije bilo kvalitetnih malaca. Jednostavno, tada kad sam ja to radio, nije bilo (u mom gradu) , nikog da mi da sasvjet o čemu se tu radi.. Izgleda da sam preforsirao ženku i da mlađ nije više bila kvalitetna.. a nisam si ostavio nove skalare da nastavim rasplođivanje. Sada odgajam dvadesetak skalara da izvučem makar tri para, s tim da im neću dati mrijest svakih sedam dana već jednom mjesečno ili čak jednom u dva mjeseca.. Kod malawaca za sada još nemam takva iskustva ali vjerovatno je ista stvar nakon par godina stalnog mriještenja.. Stoga uvijek nakon godine dana ostavljam po nekoliko (desetak kom) riba za nastavak razmnožavanja..