Srpanj 13, 2025, 20:28:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: iskustva...  (Posjeta: 1715 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dodode

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Mikraš!
iskustva...
« u: Siječanj 20, 2010, 14:05:16 poslijepodne »
Evo nakon 5 mjeseci plivanja u aq primjetih nekoliko stvari
1. Najmarljivija ribica među platyima, mollyijima, gupyjima, zebricama i plechicima je - sijamski algojed. Cijelo vrijeme ili gricka alge ili se naganja sa zebricama.
2. Cabomba i sijamski algojed iznimno se vole, odnosno on voli nju grickati tako da imam zelene štapiće umjesto iglica cabombe - njezno bilje i sijamac ne
3. Živorotkama je samo sex na pameti, tako da ih stvarno treba uzimati "malo" jer klinci začas napune aq bez obzira jesu li u kotilici ili 'slobodno' plivaju između zebrica, gladnih mama i očeva...
4. U 5 mjeseci nijedna alga nije se uspjela razviti u aq što mislim da presudnu ulogu u tome imaju plehici i sijamac
5. Uskoro se sele iz 50l aq u 112l - zanima me što će sijamac napraviti od travnate površine koja se tek treba razrasti (mislim da je eleocharis parvula ili dwarfgrass) i mahovine :nerd:
live long and prosper

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: iskustva...
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2010, 15:14:05 poslijepodne »
ja sam imo cabombu algojedi ju nisu ni pipnuli da ti ju ne jedeju neke druge ribe imo sam i ricju na povrsini nju su algojedi pipkali nikad pojeli kel se valda pre brzo mnozi

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2010, 17:05:14 poslijepodne »
ma ne jede on cabombu, nego je čisti - svaku iglicu, kad dojde do grancice koja drzi iglice mislim da je strga pritiskom ili pregrize (vidio kad to radi), tak da u aq uvijek imam plutajucih listova
live long and prosper

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2010, 07:47:10 prijepodne »
neće ti sijamac ništa napraviti travici ako na njoj ne bude algica koje papa....on je mali krampus, ali nije zločestić...
osim toga, kad malo naraste, toliko će se ulijeniti, da će, skupa s ostalim sustanarima uredno čekati papicu a ne voditi brigu o algama  ;)

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #4 u: Siječanj 21, 2010, 14:56:05 poslijepodne »
a sad je toliko vrijedan, cijelo vrijeme ide njam njam njam... :star:
live long and prosper