Srpanj 23, 2025, 17:00:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Problemi sa vanjskim i općenito filterima  (Posjeta: 1026 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Problemi sa vanjskim i općenito filterima
« u: Prosinac 03, 2009, 19:21:34 poslijepodne »
Imam akvarij slijedećih dimenzija 60*30*35, dakle nekih 60tak litara. Problem je u tome da mi je Tetrin mali unutarnji filter preslab i nedovoljno dobro čisti, a EDEN 501 kojeg sam imao do sad dosta nepouzdan i također dosta brzo oslabi zbog male komorice.

U akvariju trenutno imam 4 corya, dvije disco udovice i 5 (sad se nemogu sjetiti kak se zovu, uglavnom imaju trokutić). U bližoj budućnosti namjeravam ubaciti dva skalara pa me interesira koji filter bi bio za moj akvarij.

Gledao sam malo po oglasima Fluval 305 i Eheim 2217. Fluval bi kao prošao a kako bi bilo sa Eheimom? Našao sam jednog dosta povoljno al gledam malo spec i filter je do 159 galona iliti nekih 720 litara. Mislim ogromna je razlika al mi već ide na živce da mi se stvara toliko algi po drvu i samom staklu.
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
Odg: Problemi sa vanjskim i općenito filterima
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2009, 19:25:42 poslijepodne »
Imam akvarij slijedećih dimenzija 60*30*35, dakle nekih 60tak litara. Problem je u tome da mi je Tetrin mali unutarnji filter preslab i nedovoljno dobro čisti, a EDEN 501 kojeg sam imao do sad dosta nepouzdan i također dosta brzo oslabi zbog male komorice.

U akvariju trenutno imam 4 corya, dvije disco udovice i 5 (sad se nemogu sjetiti kak se zovu, uglavnom imaju trokutić). U bližoj budućnosti namjeravam ubaciti dva skalara pa me interesira koji filter bi bio za moj akvarij.

Gledao sam malo po oglasima Fluval 305 i Eheim 2217. Fluval bi kao prošao a kako bi bilo sa Eheimom? Našao sam jednog dosta povoljno al gledam malo spec i filter je do 159 galona iliti nekih 720 litara. Mislim ogromna je razlika al mi već ide na živce da mi se stvara toliko algi po drvu i samom staklu.

to ti je ful prejak filter za tvoju litrazu . za tvoju litrazu bi bio taman fulval 104 ili 105 znaci za akvarije do 100L .
a ribica koju si opisa se zove rasbora  -? -?
ma život je lijep ???????

Offline simeZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2009, 19:43:33 poslijepodne »
skalari bi trebali biti u visim akvarijima oko 50 cm i u vecoj litrazi. inace im se peraje nece dobro razviti
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Prosinac 05, 2009, 12:06:27 poslijepodne »
Ja u svom 50 litra akvariju imam fluval 204 i prezadovoljan sam, samo u naj donju komuru sam stavio malo više vate da smanjim protok
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Prosinac 05, 2009, 12:10:33 poslijepodne »
Kasnije ti neće trebati veći filter  ako se odlučiš za veći akvarij.
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota