Moja isprika! Evo vise podataka: imam akvarij od 30l (otprilike 25lvode) s filterom Sunsun HJ-611B snage 6W s protokom 450l/h, lampa od 8W i 230V, biljke su umjetne, trenutno imam 6ribica: 2 pajcolanke, teleskopa, karasa, misgurnusa i nekog toplovodnog cistaca koji je zadnji dosao. Velicina ribica je oko 4-5cm. Inace imam akvarij oko 5mj. Mjenjam 10% vode svaki tjedan dana ili svaka dva, naravno sa ostajalom vodom, i tada ocistim i filter tako da spuzvicu i vrecicu s ugljenom isperem kroz mlaku vodu, ph je 8,0, a temp od 26-29°C. Prije mi je bila niza temp ali mi je sada toplije u kuci jer se grije pa je s time i temp vode porasla. A grijac nemam. Inace ih hranim s listicima Aqua gold i Nutrafin basix, cesto im kuham povrce: grasak, mrkva, blitva, salata, a jednom tjedno im nedajem hrane.
Ribica mi trenutno izgleda ok, normalno pliva, samo se ponekad zna umiriti i lezati na dnu akvarija, ali cim se priblizim ona propliva, tako da ne znam da li je bolesna i da li ju moram lijeciti?
Inace imam jedan mali okrugli akvarij za karantenu ako bude potreban, samo nije prikladan jer ne znam kako staviti filter na njega (od 2W, 200l/h). Očito nikako, pa se nadam da mi nece trebati s obzirom da imam mali akvarij, a rekli su mi da tada ne moram razdvajati ribice nego u cijeli akvarij stavljam lijek.