Srpanj 26, 2025, 10:03:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Rasvjeta T5  (Posjeta: 1667 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IvanZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
Rasvjeta T5
« u: Listopad 01, 2009, 15:57:01 poslijepodne »
Evo kako sam ja slozio T5 rasvjetu u Juwelov rekord 60 poklopac.
Stara rasvjeta je izvadena komplet van, na mjesto gdje su bili prigusnica i starter stavljene su nove prigusnice i sparnih zarulja, sprovedenu su zice i sve je spojeno...
Stavljene su dvije fluo cjevi od Sylvanie Luxline 24w/865 (965 nisam mogao nigdje naci, trebaju se narucivati i kostaju preko 100 kn=
Evo slika pa ako nekoga zanima nesto posebno neka pita.

Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Rasvjeta T5
« Odgovori #1 u: Listopad 01, 2009, 18:47:06 poslijepodne »
Odličan posao! :klap: S čime si i kako odvojio poklopac kutije gdje stoje prigušnice?
Jedan mali prijedlog,lampe su ispred kutije koja tako zaklanja svijetlosti stražnji dio akvarija,ako izrežeš onaj mali poprečni komad plastike iza kutije s prig. taman ti stane još jedna t5 od 8w za rasvjetu stražnjim biljkama ali probaj prvo bez, možda će i ovak bit dobro. :up:

Offline IvanZ

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 01, 2009, 23:33:04 poslijepodne »
problem koji se tada javlja je kuda sa prigusnicama?? neda mi se u nikakve kutije to trpat ovako je dobro planiram to rijesiti reflektorom pa vidjet kako ce bit.

Kutiju gdje su prigusnice sam otvorio nozem gurnes unutra i polako odvajas kad nacnes lagano ide.

Offline IvanZ

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2009, 23:35:00 poslijepodne »
jooj krivo sam te shvatio. da imas pravo to za straznje biljke, sa tim komadom plastike, budem sutra bas vidio dali se to da izvesti

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2009, 11:13:39 prijepodne »
Ma sve 5 :up: ! Ionako se slabo izražavam pismom :D Da se izvesti,ja sam tako napravio čisto zato jer su mi stražnje biljke naginjale naprijed i zaklanjale svijetlo nižima ispred sebe.U principu sad imaš dovoljno svijetla,samo je zbog te kutije s prigušnicom (kao i u orginalu) loše raspoređeno,no probaj prvo ovak pa ak treba poslje lako dodaš.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2009, 11:31:18 prijepodne »
problem koji se tada javlja je kuda sa prigusnicama?? neda mi se u nikakve kutije to trpat ovako je dobro planiram to rijesiti reflektorom pa vidjet kako ce bit.

Prigusnice zasarafis na plocu koju objesis odozada na akvarij, ja imam kod sebe tako slozeno. Onda mozes tu kompletnu kutiju gdje su bile prigusnice izvaditi van da imas vise mjesta za lampe

Offline ivan_zg

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #6 u: Studeni 24, 2009, 22:08:56 poslijepodne »
kolko je sigurno da tak nekaj ide radit netko tko nema pojma o struji? :-[

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #7 u: Studeni 24, 2009, 22:11:10 poslijepodne »
prigusnice stavi u kutiju razvodnu ili neku drugu sto dalje akvarija ili vlage.bas su lijepo sjele neonke.

a ako slijedis sve po uputama,i znas spojit dvije zice i izolirat izolir trakom onda nece biti problema
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 25, 2009, 08:51:16 prijepodne »
Lijepo si to ugradio.
Samo jedna mala napomena!
Ako misliš imati poklopljen akvarij, kondenzirati će ti se voda na poklopcu, i vjerojatno ce curiti po grlima. Prije nego sve završiš ne bi bilo loše da obična grla zamijeniš vodotijesnim.
To je samo prijedlog. Iako će i ovako raditi, nema sumnje, ali pitanje je koliko dugo i s kojim posljedicama.

Poz!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #9 u: Studeni 25, 2009, 10:36:17 prijepodne »
Imam ja potpuno isti poklopac i izbacio sam tu kutiju bio od iza da stane lampa iza...dvije su. Prigusnice iz stedne smjestene u kutijice van akvarija i radi sve bezprijekorno vec dvije godine. Obicna grla dobro zasilikonirana da ne dode voda na spojeve. Jedino sta sam primjetio da sad kad dodu topliji dani, zna kapljica ponekad kapnut po staklu sa poklopca.

E da i nemam blage veze o struji, a sve sam spojio i zalemio sam, po onom clanku sa naslovnice o prigusnicama iz stednih. Nije to tako strasno za napravit.  ;)

Offline IvanZ

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 26, 2009, 23:36:09 poslijepodne »
msilim glupo mi je bilo kupovat vodotjesna grla kad sam ova zasilikoniro i nema sanse da voda dode do struje, ja sam isto tutlek za struju i uspio sam tako da vjerujem da to svako moze...

pozz