Kolovoz 07, 2025, 14:22:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pitanje početnika  (Posjeta: 1864 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crveni borac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
pitanje početnika
« u: Studeni 18, 2009, 22:38:06 poslijepodne »
Dobra večer novi sam na forumu a i u akvaristici! Naime prije mijesec dana sam na poklon dobio akvarij veličine 40 litara, odmah sam ga očistio i napunio vodom, stavio grijač vode,filter za zrak i pročišćavanje, te polako kupovao ribice po savijetu jednog prodavača iz splita. Međutim svakim danom su umirale jedna po jedna dok prije pet dana nisam našao zadnje 4 mrtva ribice, preživio je samo čistać.Nakon toga sam bacio sav pijesak,umijetno bilje i sve iz akvarija te ga dezinficirao, oprao vrelom vodom i napunio te ulio lijek i nekakav pročišćavač vode(klora i ostalog) a sve po preporuci prodavača.Sad bih vas molio da me savijetujete koje ribe da stavim u taj akvarij, želio bi slatkovodne toplovodne? Unaprijed hvala!!! :)

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
Odg: pitanje početnika
« Odgovori #1 u: Studeni 18, 2009, 22:44:34 poslijepodne »
 ovako prije svega dobro dosao  ;) ;) ;) te ti preporucam da si kao prvo skines sa početne stranice "vodić za početnike" te ga dobro i detaljno pročitas!!!  pa ako ti nebude nesto jasno nakon toga slobodno pitaj  ;) ;) ;)
ma život je lijep ???????

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Studeni 19, 2009, 00:02:33 prijepodne »
da,dobrodošao..kako ti je kolega rekao pročitaj vodič.akvarij se mora bez ribica ciklirati par tjedana.pa čistači pa onda ribice...dakle,ne ubacuj nikakve ljekove,nikakve cirkuse nego lijepo stavi podlogu,šljunak,posadi koju biljku ili hrpu...stavi panj,kamen i li šta voliš dodaj nešto za vodu ffm ili aquatan ili sl i čekaj bar 2-3 tjedna do prvih ribica i to čistača..filter radi 24 sata kao i grijač samo svjetlost pališ gasiš 12/12

Offline piksooo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Studeni 19, 2009, 00:16:17 prijepodne »
dobrodošao  :up:

možeš dati malo više podataka? koje su ribice bile unutra, koliko si dugo ciklirao aq (ako si ga uopce ciklirao), koja je bila temperatura u aq, koji filter itd....mislim da ce onda biti malo lakše za odgovorit na pitanje. ja pretpostavljam da ga nisi uopce ciklirao, jer kažeš da si ga dobio prije mjesec dana i vec ti je toliko ribica uginulo, a proces cikliranja bi trebao trajat cca 3 tjedna, tako da mislim da bi to mogao biti razlog. U svakom slucaju, dobro da si pitao, jer ce ti neko sigurno znat pomoci...  ;)

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Studeni 19, 2009, 00:25:19 prijepodne »
Podsjećaš me na mene prije 15-tak godina, tako sam se i ja pitao zašto mi ribe rikavaju a ja svake nedjelje vadio podlogu i kompletan akvarij prao ali ti imaš sreće sto imaš možeš koristiti blagodati neta.

Moj savjet ti je kao i od drugih kolega da najprvo pročitaš vodič za početnike i onda otvori temu počevši od opreme pa do onoga što ti nije jasno.

I nemoj žuriti nikud jer svaki preskočeni savjet iz vodiča će te vraćati na početak priče i na kraju do odustajanja.

Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #5 u: Studeni 19, 2009, 08:41:19 prijepodne »
Strpljen spašen! :up:
U radu je spas!