imam tekst u doradi za izradu terarija korak po korak i objašnjena je i dijagonalna ventilacija i kruženje zraka u terariju imam i slika i konstrukciskih prijedloga....naravno i primjer kak' se može savršeno sve složiti i na kraju ni to nije dobro..napravio sam jedan terarij s frendom koji se nikak' nemože zagrijati jel' je ventilacija unutar njega napravljena pre dobro...
napisati cu sve za par dana pa stavim na svoj WEB....
zadnje iskustvo kaže da moraš prije same izgradnje proueiti prostor u koji misliš staviti terarij i onda odabrati vrstu koju misliš držati u njemu i tek onda krenuti s prvo dizajnom a onda i konstrukcijom i samo jedna jako bitna stvar terarij se prvo radi za njegove stanovnike a tek' se onda gleda kak' to izgleda estetski....a vjeruj mi kad ga napraviš by the book onda se gubi svaka subjektivna ocjena i ono što imaš je ono kak' bi to trebalo izgledati.
pozdrav icek
((i dalje mislim da je ovaj terarij šminka))
pozdrav icek
kak' bi oprao zasrane šajbe od gekona i kakva je to ventilacija samo odozgo..
kad bi hranio guštera morao bi paziti na ova vratašca ((bez obzira što se zakljucavaju da ti ne zapali van,,..s i mogo bi priklještiti rep...ma mislim da su one konstrukcije koje ja imam puno prihvatljivije nego ova vec gotova...kojoj je prva stvar da dobro izgleda ((neiskusnim hobistima)) koji misle da kupuju terarij za sebe a ne za guštera..na kraju se uspostavi da je najjednostavnija konstrukcija puno bolja za održavanje i manipulaciju oko guštera...
ak' je istina da je ((ova plastika sve to nikako nije dobro jel' u svaki terarij mora ici i koja živa biljka barem jedna...nekak' mi se vise svi?a kad sve zgleda živo nego kad imam plastiene biljke u akvariju ili terariju ma da su ponekad ptrebne i takve.
evo jedan krasan primjer lijepo ukonponiran u namještaj...

takvi su mi uvijek bili za uzor...
((ma da ak' ocemo gledati temeljito ni ovaj nije savršen.)))