Srpanj 06, 2025, 22:34:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Alge,algetine, alguše..problemi  (Posjeta: 4867 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
Odg: Alge,algetine, alguše..problemi
« Odgovori #25 u: Listopad 04, 2009, 15:18:22 poslijepodne »
Ja recimo u kozičnjaku ne mjenjam vodu tjednima i ne dodajem nikakva gnojiva niti co2. imam mali filter koji radi na pumpu i to je sva tehnologija u njemu. rasvjeta je na nekih 0,5 w/l i bilje mi buja ko ludo. Zašto? Iskreno nemam pojma, ali pretpostavljam da zbog ovog filtera na pumpu u akvarij osim kisika ulazi i dovoljna količina co2 za biljke koje su u njemu. Stavio sam sve nezahtjevne vrste poput anubiasa, mahovina i microsoruma. Dakle može akvarij i bez svih tih tehnikalija i dodataka, samo je kao što sam rekao potrebno uskladiti biljni fond s tim postavkama.

A možda i kozice pomažu, čiste itd..ja vjerujem da one odrade velik posao u tom kozičnjaku   :)

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
Odg: Alge,algetine, alguše..problemi
« Odgovori #26 u: Listopad 07, 2009, 17:32:17 poslijepodne »
Update:

Maknuo sam jednu lampu..znači sad sam na jednoj 18W Aquastar lampi..pa ćemo vidjeti ima li to kakvog smisla, hoće li malo obuzdati alge..naime

Fotoperiod mi je bio namješten zbog ribe na 11h na dan (36W) a pošto sam nedavno skresao/izvadio većinu biljki van + što su mi sada ostale biljke tipa anubias, polysperma, kripte(koje mogu rasti i na slabijem svjetlu) i nedodajem nikakve stvari u akvarij(gnojiva , co2,..) razmišljanja sam da je dugi fotoperiod više koristio algama nego bilju..pa sam izvukao van jednu lampu i sada ostajem na 18w iznad 120L vode..pa ćemo vidjeti..za bilje me nije toliko briga..bitnije mi je da mi se situacija umiri što se tiče algi..

Mislio sam ići sa većom zamjenom vode u petak ali ću zamjeniti istu količinu koju sam mijenjao dosada 12L..samo zbog toga da vidim kako će se akvarij ponašati sa tom jednom izmijenjenom varijablom u jednađžbi a to je --> manje svjetla ...fotoperiod ostaje na istih 11h  ;)