Srpanj 19, 2025, 15:56:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: savjeti dobrodosli..  (Posjeta: 5033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • bili smo i u goroj situaciji pa nismo nasli izlaz
Odg: savjeti dobrodosli..
« Odgovori #50 u: Rujan 30, 2009, 22:18:36 poslijepodne »
hmmm. nije toliko losa ideja ikota....ali to cu razmotriti kada pocnem troskovnik raditi detaljnije :)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #51 u: Rujan 30, 2009, 23:02:43 poslijepodne »
Ovo je samo prijedlog!!! (možda blesav a možda i ne)
Zašto jednostavno na unutarnje stjenke betona ne zalijepiš staklo (i tako riješiš nepropusnost, i izbjegneš neke skupe boje koje ne štete organizmima)
Znači poslije betonaže i stavljanja prednjeg stakla (xy debljine i kvalitete) jednostavno na več pofarbani beton u željenoj boji nalijepiš staklo (nebitne debljine)?
Lakše je za održavanje, nego beton i nema bojazni od poroznosti. :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

to bi bilo dobro ako je izvedivo

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #52 u: Listopad 01, 2009, 00:41:06 prijepodne »
neznam, ovo sta je predlozio Ikota mi se na prvi pogled cinila dobra ideja ali po meni bi to jako poskupilo cijelu izradu jer mislim da bi ipak trebalo ici neko staklo odredjene debljine koje bi izdrzalo taj pritisak, i dosta da je samo neka mala neravnina na betonu lako bi se to i raspuklo. mozda da se izmedju stakla i betona stavi neki stiropor ili nesto sta bi upilo neravnine betona ali opet dolazimo do tog pritiska i ako nije staklo potrebne debljine opet bi moglo puknuti... to je cisto onako moje razmisljanje i nije receno da je tocno...

a da ipak probas priupitati nekoga koliko bi taj AQ kostao od stakla (vjerovatno dosta jeftinije nego armirani beton i svi drugi potrebni aditivi, premazi i sl.)?

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Listopad 01, 2009, 01:03:27 prijepodne »
hmmmmmm...pa nisam siguran da bi staklo potrebne debljine izaslo jeftinije nego zidanje...ja sam bas krenuo od te postavke da ga je jeftinije sazidati...da ne kazem da bi bilo trajnije...

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #54 u: Listopad 01, 2009, 10:12:18 prijepodne »
nadam se da si u pravu...  :)

kad otprilike slozis neki troskovnik ajde nabaci cijene itd....  ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #55 u: Listopad 01, 2009, 12:38:03 poslijepodne »
neznam, ovo sta je predlozio Ikota mi se na prvi pogled cinila dobra ideja ali po meni bi to jako poskupilo cijelu izradu jer mislim da bi ipak trebalo ici neko staklo odredjene debljine koje bi izdrzalo taj pritisak, i dosta da je samo neka mala neravnina na betonu lako bi se to i raspuklo. mozda da se izmedju stakla i betona stavi neki stiropor ili nesto sta bi upilo neravnine betona ali opet dolazimo do tog pritiska i ako nije staklo potrebne debljine opet bi moglo puknuti... to je cisto onako moje razmisljanje i nije receno da je tocno...

a da ipak probas priupitati nekoga koliko bi taj AQ kostao od stakla (vjerovatno dosta jeftinije nego armirani beton i svi drugi potrebni aditivi, premazi i sl.)?

Mislio sam na to da majstor obradi beton (onda je to kao staklo) i izgleta ga. A pritisak bi preuzeo beton. (osim prednjeg stakla) Ma to je bio onako samo predlog.,
makar kad bi ja radio takav aq. ja bi po betonu iznutra nalijepio prirodni kamen (sjetite se moje pozadine).
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #56 u: Listopad 01, 2009, 12:44:15 poslijepodne »
nisam mislio nista lose Ikota, znam da si i ti dobronamjerno dao prijedlog, samo sam napisao svoje misljenje...
iskreno, do sada sta sam vidio izgletane zidove niti jedan nije bio savrseno izgletan a u ovom slucaju bi to morao biti...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #57 u: Listopad 01, 2009, 12:44:53 poslijepodne »
Ma mana izvedbe sa staklom je baš ta,da onda moraš ''drmusati'' i pozadinu,ovako možeš i sam beton koji ti čini stijenke oblikovati da izgleda kao stijenje ili što kaže Ikota ljepit kamenje..Ja bih napravio kao neki kalup koji bi oblikovao na pravom kamenju ili stijeni i onda stijenke oblikovao tim kalupom..

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Listopad 01, 2009, 15:15:44 poslijepodne »
Mastino sve 5. Nisam ja ni rekao da si ti mislio nešto loše ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Listopad 01, 2009, 19:12:29 poslijepodne »
ikota, tocno si pogodio moj naum...uzidati pravo kamenje u zadnju stjenku je definitivno jedna od opcija  :pivkan:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Listopad 01, 2009, 21:40:18 poslijepodne »
ikota, tocno si pogodio moj naum...uzidati pravo kamenje u zadnju stjenku je definitivno jedna od opcija  :pivkan:

Radu ću ti pomoći ako ćeš trebati i htjeti pomoć :up:

Offline dare

• Punopravni član
  • 091/5892288
« Odgovori #61 u: Listopad 01, 2009, 22:06:04 poslijepodne »
Pa na jarunskom malim jezeru je jedan OMANJI akvarij od nekih 5-6 kubika i to od stakla pa ne vidim razlog zašto ne stakleni??
Među onim čudovišno velikim akvarijima vidio sam foru sa OSB pločama i željeznoj konstrukciji. Valjda je to jeftinija verzija??  Naravno sve su ploče premazane onom armiranom smolom kojom se prave čamci i jahte.

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Listopad 02, 2009, 15:56:43 poslijepodne »
ah, pa financije i jesu u pitanju, inace, naravno da je jednostavnije zalijepiti 5 komada stakla :)