Srpanj 15, 2025, 17:29:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem???  (Posjeta: 1130 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
problem???
« u: Rujan 02, 2009, 18:05:25 poslijepodne »
Sinoc sam nasao jednog korija potpuno mrsavog i skoro bez boje ali jos zivog (jedva) koji je danas uginuo...danas sam nasao zenku xife koja je napola pojedena i vjerovatno je mrtva dva dana...zlatni aymoner je jos ziv ali je strasno mrsav...vodu mijenjam svakih 10 dana i ostale ribice izgledaju potpuno zdravo bez ikakvih simptoma bolesti...Zadnja dva dana nisam imao vremena da ih nesto posebno zagledam ali kad sam ih zadnji put (nedjelja) detaljno pregledavao bile su i vise nego OK cak sam se i hvalio prijatelju kako nemam nikakvih problema i danas katastrofa, ne znam sta se desilo...fizicki - mrtve ribice izgledaju jako mrsavo iako ih hranim sa 5 ili 6 razlicitih vrsta hrane koje su provjerene (crvene granule, crne granule, larve komaraca, tubifex, listici, tabletice i jednom u 15 dana tabletica spiruline)...hitno trebam savjete!!!!
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: problem???
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2009, 21:05:57 poslijepodne »
jesi unosio nešto novog u akvarij?
daj malo više podataka....please...ono, akvač, voda, ribe, biljke...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2009, 21:38:21 poslijepodne »
Iz svog manjeg od 30L prebacio u veci 80L jednog trifogastera(u nedjelju) i kupio zenku carske tetre(prije 7 dana)...Od riba ostalo 4 corrya, 3 ancistrusa, 5 neon tetri, 1 aymoner, 5 zebrica, 6 crnih tetri, 4 carske tetre, 3 kuli-kulija...jedini simptom je sto ribica za jako kratko vrijeme smrsavi i ugine...polovinom proslig mijeseca nisam bio tu 7 dana ali sam ostavio weekend hranu i nasao sve ribice apsolutno zdrave cak i malu prinovu...sto se vode tice ne znam parametre...
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2009, 23:08:34 poslijepodne »
O čem se radi ne znam, ali mogu reč da se ista stvar dogodilo kod mene prije kojih god i pol, nekoliko coryia mi krepalo.
Jedan za drugim u nekim intervalima od 3-4 dana. Isto tako, u samo 1-2 dana su zgledali ko kost i koža i uginuli. KOliko se sjećam već nakon prvog sam krenula cijeli aq lječit sa Medimorom, ali očito bezuspješno (ne znam ni dal je ok taj lijek). Na kraju mi uginulo 5corya ako se dobro sjećam i jedan jedini koji je ostao živ je i dan danas mršav i živ. Inače, to što ih je napalo je napalo samo bijele corye, a još sam imala pande i aneuse i ostale ribe koje plivaju gore a ne po podu. I u to vrijeme nisam unosila nikakve nove ribe ili radila ikakve promjene u aq.
Zagreb

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2009, 23:43:11 poslijepodne »
trihogaster je riba koja ne može iću u akvarij ispod 150 l.
kuliji ispod 70 l isto ne bi trebali ići. ancistrusima treba 50 l.
imaš 32 ribe u akvariju od 30 l sa mijenjanjem vode svakih 10 dana, koliko sam shvatila -?. akvarij ti je prenakrcan, nitrati vjerovatno povišeni. ribe pod stresom. to su samo neki od mogućih uzroka.
mršave ribice mogu biti znak parazita.
zg centar

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2009, 07:58:48 prijepodne »
Iz svog manjeg od 30L prebacio u veci 80L jednog trifogastera(u nedjelju) i kupio zenku carske tetre(prije 7 dana)...Od riba ostalo 4 corrya, 3 ancistrusa, 5 neon tetri, 1 aymoner, 5 zebrica, 6 crnih tetri, 4 carske tetre, 3 kuli-kulija...jedini simptom je sto ribica za jako kratko vrijeme smrsavi i ugine...polovinom proslig mijeseca nisam bio tu 7 dana ali sam ostavio weekend hranu i nasao sve ribice apsolutno zdrave cak i malu prinovu...sto se vode tice ne znam parametre...

imaš 32 ribe u akvariju od 30 l sa mijenjanjem vode svakih 10 dana, koliko sam shvatila -?. akvarij ti je prenakrcan, nitrati vjerovatno povišeni. ribe pod stresom. to su samo neki od mogućih uzroka.

prebacio je iz 30 u 80 koliko vidiš al ipak je premalo ...

Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #6 u: Rujan 03, 2009, 17:35:45 poslijepodne »
Trifogastera dobio na poklon od prijatelja koji ne znaju sta bi poklonili pa posto znaju da imam AQ ne znaju sta gdje ide...on izgleda potpuno zdrav posle mjesec dana u 30 L malo je porastao pa ga prebacim u 80L...mislim da nije nista od njega...sumnjam samo na hranu ali je i ona 100% provjerena jer sam se cuo sa ljudima koji koriste istu...nemam ideju sta bi moglo biti...kao i vecina koja je imala slican problem...i dalje  sam :rolleyes: totalno!!!

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #7 u: Rujan 03, 2009, 21:38:35 poslijepodne »
O čem se radi ne znam, ali mogu reč da se ista stvar dogodilo kod mene prije kojih god i pol, nekoliko coryia mi krepalo.
Jedan za drugim u nekim intervalima od 3-4 dana. Isto tako, u samo 1-2 dana su zgledali ko kost i koža i uginuli. KOliko se sjećam već nakon prvog sam krenula cijeli aq lječit sa Medimorom, ali očito bezuspješno (ne znam ni dal je ok taj lijek). Na kraju mi uginulo 5corya ako se dobro sjećam i jedan jedini koji je ostao živ je i dan danas mršav i živ. Inače, to što ih je napalo je napalo samo bijele corye, a još sam imala pande i aneuse i ostale ribe koje plivaju gore a ne po podu. I u to vrijeme nisam unosila nikakve nove ribe ili radila ikakve promjene u aq.
Potpuno isti simptomi...sad sam primjetio da je jos jedan smrsao...imam samo bijele corye... :'(

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #8 u: Rujan 03, 2009, 21:45:54 poslijepodne »

prebacio je iz 30 u 80 koliko vidiš al ipak je premalo ...

Da imam uslove malo bilo i 500L ali sta je tu je...cim malo vise porastu poklonim ih nekom ko ima veci AQ...pa tako da ne brinete  :zagrljaj:

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #9 u: Rujan 04, 2009, 20:20:10 poslijepodne »
a dobro, ak još trihać raste onda nije toliki problem ;)
makar zbilja moraš opako smanjiti broj ribica.
nadam se da će se ubrzo javiti netko od doktora da te savjetuje -?
zg centar