e da... evo sto sam ja napravio sa svojim drvetom (od vinove loze):
kuhao sam ga jedno 2 sata u nekih 15 litara vode, sa sakom soli. nakon kuhanja sam ga brzo prebacio u hladnu vodu i potopio ga. morao sam ga malo pritisnuti, jer je jos uvijek plutalo. nakon toga je stajalo dva - tri dana u vodi. onda sam ga kuhao jos jednom (zbog pustanja boje) i opet ga ubacio u hladnu vodu. nakon toga, tone pod vodu kao sjekira.
e ali sad imam problem sa tim drvetom, pa molim nekog sa iskustvom da mi pomogne. jos je malo pustalo boju, ali je prestalo nakon nekih 20-ak dana. sad sam ga stavio u akvarij (jos nema ribica u njemu) i posadio nekoliko biljcica u isti. nakon par dana, primjetio sam na njemu nesto poput bijele plijesni. Kad ga izvadim iz vode uopce vise ne vidim tu "plijesan". vidim ju samo dok je u akvariju, zbog svjetla i vode sigurno. sad da Vas pitam:
je li to stetno ili je normalno, jer sam negdje, nemam pojma gdje citao da tako pripremljeno drvo zna "sliniti" (tocno je tako pisalo, sjecam se) i da tu "slinu" cistaci pojedu bez problema. Da li je ovo moje ta "slina" i nije stetna ili da micem to drvo iz akvarija prije nego stavim ribice? Nisam ga htio micati, jer mi se dosta svidja, ali ako je stetno, leti van.