Kolovoz 09, 2025, 22:03:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: diy poklopac  (Posjeta: 1806 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kova2110

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
diy poklopac
« u: Kolovoz 04, 2009, 17:38:26 poslijepodne »
Bok!!

Odlucio sam i uz pomoc prijatelja Teehee(R), kojem se ovim putem jako zahvaljujem na strpljenju i pomoci, izraditi poklopac za akvarij koji je dimenzija 48x31x40.
Potruditi cu se kronoloski sve objasniti:

Materijal:
- na preporuku za materijal sam odabrao forex u tvrtki Neon centar. Svaka pohavala djelatnicima Neoncentra na razumijevanju i prvorazrednoj usluzi. Donio sam im dimenzije akvarija i odabrao materijal Forex crne boje debljine 8 mm (nesto kao pleksi, al puno laksi i cvrsci). Za 2 dana su mi slozili poklopac (i zalijepili) ,po unutrasnjoj strani napravili oslonce za staklo i napravili poklopac u 2 dijela. Jedan manji dio poklopca je fiksni na koji idu panti, a veci dio je na podizanje gdje ce biti lampe. Cijena je bila oko 200kn. Poklopac je cvrst i taman lijepo stane na akvarij da nema lufta.

- nakon toga kupio pante, brusni papir, vijke, 3x stedna zarulja, 3m mreznog kabela, pistolj za plastiku = sve zajedno 120kn
- u Kalistu kupio 3x 15w T8 Aquastar sa obicnim grlima i nosacima = 130kn

Izrada:
- na pomicni dio poklopca pricvrstili smo 3 kromirana lima koji sluze kao reflektor i na njih nosace za lampe. Lampe smo spojili preko 3 prigusnice iz stedne zarulje sa mreznim kabelom. Prigusnice se nalaze izvan akvarija u onoj posudi za hranu s poklopcem
- stavili pante na poklopac, izrazali otvor za filter i za kablove
- sve zice i kablove smo pricvrstili uz pomoc kanalica koje se lijepe s jedne strane da izgleda uredno

Sve ukupno me ispalo oko 450kn, i dva dana rada po 3-4 sata. Jako sam zadovoljan s poklopcem i trenutno imam u planu ubaciti ventilator od kompjutera za hladjenje, dok je ovo samo privremeno rjesenje.

Jos jednom veliko hvala Teehee(R)!!!

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: diy poklopac
« Odgovori #1 u: Kolovoz 06, 2009, 10:32:04 prijepodne »
Forex rules  :up:
Ja bih se potrudio da se ne vide ove pante i vide i pokušao nekako to sastavljanje drugačije konstrukcijski rješiti, inače ispalo je super.

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Kolovoz 06, 2009, 12:25:46 poslijepodne »
super je, samo mene uvijek muče ti oštri kutevi, možda da su zaobljeni krajevi, ali ok sve u svemu funkcionalno :up:

Offline kova2110

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Kolovoz 06, 2009, 13:38:35 poslijepodne »
Forex rules  :up:
Ja bih se potrudio da se ne vide ove pante i vide i pokušao nekako to sastavljanje drugačije konstrukcijski rješiti, inače ispalo je super.

I ja sam o tome razmisljao, i ove vijeke da sakrijem, al sam se vec navikao.

Trenutno mi je prvo u planu nekako smisliti hladjenje sa ventilatorom od procesora, da bas nije ovako, makar kad maknem zicu cak nije tako strasno.

Offline kova2110

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Kolovoz 06, 2009, 13:41:03 poslijepodne »
super je, samo mene uvijek muče ti oštri kutevi, možda da su zaobljeni krajevi, ali ok sve u svemu funkcionalno :up:

Hvala. Nije tako strasno ostro, al moze jos to malo sa brusnim papirom urediti.