Srpanj 15, 2025, 20:39:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: drvo višnje u akvariju?  (Posjeta: 1363 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Poker

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
drvo višnje u akvariju?
« u: Siječanj 21, 2005, 12:32:00 poslijepodne »
trebam pomoa imam panj višnjinog drva starog 10 godina a nalazi se u zemlji,nije tretiran nikakvim otrovima pa me zanima da li drvo višnje u akvariju pušta boju? i da li je podobno za akvarij da li pušta tanin ili neki drugi sastojak?Normalno da au drvo pripremiti kuhanjem u slanoj vodi i dezinficirati.
osijek

Offline moto

• Punopravni član
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2005, 14:47:00 poslijepodne »

stvarno ne znam da li može ili ne, kao i to da li pušta boju ili ne.... al znam da nije problem u boji nego u mogueem ispuštanju štetnih tvari koje ragiraju sa vodom i stvaraju štetne spojeve.... obzirom da to nije uobieajena pojava i ljudi baš nemaju pretjeranog iskustva s tim drvom da bi mogli donjeti nekakvu uvjerljivu statistiku, moj ti je savijet da ne kompliciraš nego da se odlueiš na sigunu varijantu, bilo da kupiš panj u nekom shopu ili koristiš drvo s kojim akvaristi imaju iskustva...... osim ako ti ne želiš biti taj koji ae nas obavijestiti u dogledno vrijeme, da li drvo višnje koje je bilo 10 godina u zemlji šteti ribama ili ne.....

PS....... naravno, ostavljam moguanost da neko ima iskustva s tim, al ja osobno ne znam ni jednog akvaristu...
Vraćam se odmah - Godot

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2005, 15:37:00 poslijepodne »
fala buraz! boja drveta je onako zagasito sme?e-crvena , a pošto se radi o korijenju oblik je fantastiean! pod ono da je drvo bilo 10 god. u zemlji misio sam da nije tretirano sa otrovima vea se prirodnim putem raspalo,pa je prava šteta da propadne takav lijep komad panja za akvarij. izvadit au ga pa saeekat da vidim da li netko ima iskustva sa tim i da mi da savjet.
osijek

Offline chubby

• Punopravni član
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2005, 18:56:00 poslijepodne »
da je 10 godina bilo u vodi bila bi to druga stvar, nemam iskustva s visnjom, ali predlazem ti da ju potopis u neku bacvu i potrazis odgovor nekoga ko to sigurno zna ... mislim (samo mislim-mozda serem) da nakon duzeg potapanja u vodi ne bi trebalo biti problema

Offline Jednooki

• Punopravni član
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #4 u: Siječanj 21, 2005, 20:25:00 poslijepodne »
Bojim se da ae ti drvo višnje puštati boju jer je poput šljivinog a ona pušta boju. Ja imam ostatak kestenova (pitomog) korijena . Kesten je poznat po tomu da je postojan u vodi pa sam se zaputio u kestenovu šumu i mogu reci da je izbor odliean.Panjevi su zdravi i raznih velieina i oblika .Prvo sam ih opjeskario i iskuhao tako da nema nikakvih neželjenih pojava
Lipik  Croatia

Offline HrGa

• Novi član
  • *
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #5 u: Siječanj 22, 2005, 00:12:00 prijepodne »
uzmi komad loze i kuhaj 2 dana 3 puta po 2 sata i nebi ti trebalo pustat boju

(barem meni nije) nemoj se opterecivat visnjom...

ne tjeram te da odustanes od visnje ali loza je super

barem meni

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
drvo višnje u akvariju?
« Odgovori #6 u: Siječanj 22, 2005, 20:34:00 poslijepodne »
sve je to ok. ali loza kao panj je vea prožvakana i imaju je skoro svi jer je besplatna a kako znamo da je komad drveta mopana ili mangrova drveta bezobrazno skup (veai kom. stoje i do 150kn)mislim da au kuhat višnjin panj dok ga ne utamanim u želji da ispušta boju.
osijek