Nakon tri godine neprekidnog rada, Sacem Marathon 1000 (1000 lit/h) jučer prestao s radom. Pijem poslijepodnevnu kavicu i gledam akvarij, kad filter odjednom prestane raditi. Čujem samo KVRC i vidim da nema protoka. Brže ga izvadim, filter masu prebacim u Renu 406 (200 lit na sat a akvarij 250 litara) i lagano studiranje zašto je prestao. Jednom mi se dogodilo da je pužić povučen u filter i došao do rotora pa filter počeo strugati pa sam i sad mislio da bi to mogolo biti. Rastavio ga kompletnog, očistio, sastavio, napunio ostatkom filter mase i uključio, a vrag radi! Nakon dvije minute opet KVRC i prestao s radom. Ja opet rastavljaj, pregledaj, sastavljaj i uključim ga a on radi. Ali samo dvije minute i opet KVRC!!! I nakon jedno pet-šest sastavljanja i paljenja, psovki

i proklinjanja i Sanadera i Berlusconia i Busha i Obame i koga sve ne, supruga me malo smiri lijepim riječima (možda se pregrijao, pusti ga da se ohladi. Ma oladit ću ja tebe sikiricom, silo nečista!!) i jednim pivcem. Ostavim ga 15 minuta i uključim i SMRAD JEDAN opet radi ali dvije minute! Danas sam ga rastavio kompletnog da dođem do pumpe unutar kučišta i grije se ko sto vragova. Izgleda da dođe do prekida kad se ugrije.
Sad moram negdje tražiti cirkulacijsku pumpu koja može raditi van vode i da ima ulaz preko crijeva da je spojim između izlaza filtera i akvarija kako bi se nastavila filtracija. I naravno potražiti novi karnister filter.