Kolovoz 01, 2025, 20:00:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: akvarij 17l u nastajanju pitanja i nedoumice  (Posjeta: 2132 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chuby

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
akvarij 17l u nastajanju pitanja i nedoumice
« u: Lipanj 27, 2009, 14:55:44 poslijepodne »
Trenutno sam u fazi postavljanja akvarija 17l, to mi je prvi akvarij tak da neznam prakticki nista. (procitao sam vodic s pocetne stranice)U akvariju ce bit hladnovodne ribice, amjeravam stavit 1-3 male biljke (moram jos vidjet koje su nezahtjevne) i tu sad neznam hocu li trebati co2 ili ne za tako malo biljaka. pretpostavljam da ne ali ipak... Rasvjeta ce bit rijesena stednom zaruljom 20-30w. Ukoliko sam dobro shvatio ako imam biljke u akvariju onda nesmijem imat aktivni ugljen u filteru? I jos mi je kolega s posla rekao da je zgodno ubacit komad mangrovog drva u akvarij jer to odrzava PH vrijednost u normali (uz ostalo)
Skuzio sam da ljudi prokuhavaju mangrovo drvo u slanoj vodi ali nisam nasao zasto?
Uglavnom nadam se da su moje namjere vise-manje jasne pa cekam savjete i prijedloge :D

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: akvarij 17l u nastajanju pitanja i nedoumice
« Odgovori #1 u: Lipanj 27, 2009, 15:08:27 poslijepodne »
tu hladnovodne nikako ne možeš staviti.17l je premalo i za većinu tropskih ribica.

Offline chuby

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 27, 2009, 15:13:16 poslijepodne »
kad sam pitao prodavaca u jednom ducanu on je odgovorio "sve ove ribice na ovom zidu su hladnovodne". I sve su bile stvarno male osim izuzetka neke lavlje glave ili tako neceg? Zar je moguce da su sve tako mlade pa da su bog tog male?
Nisam ni mislio stavit puno ribica. max 3-4

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #3 u: Lipanj 27, 2009, 15:29:32 poslijepodne »
Lavlja glava je također hladnovodna,mada mi se čini da je Babymom pisala da bi joj trebala nešto toplija voda od običnih zlatica,za koju kod od njih da se odlučiš,premalo im je 17 litara,čak i jednoj. Za tu litražu bi najbolje bile kozice. A od riba recimo Microrasbore,guppy,endleri..

Offline chuby

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 27, 2009, 15:36:17 poslijepodne »
ok, onda cu jos ubacit grijac u vodu i pocet se raspitivat koje su ribice najmanje :D

Offline Zlatna ribica4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Lipanj 27, 2009, 15:39:43 poslijepodne »
ja ti iz vlastitog iskustva savjetujem da kušiš veci akvarij, taj ti je dovoljan jedino za sijamskog borca i to jednog. Možda ti se čini da te navlačimo na kupnju većeg akvarija ali kao prvo voda će ti se toliko mazat ( hladnovodne jako prljaju) da će ti se gadit svaka 2 dana mjenjat. Treba ti turbo dobar filter.
Taj od 17l ti je dosta za 1 ribicu prvih 2-3mj njenog života jer one rastu brzo i puno papaju.
Inače neslušaj prodavače njima je cilj prodati

Offline Zlatna ribica4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Lipanj 27, 2009, 15:41:20 poslijepodne »
eh da zaboravi napisat ja sam imala 3 karasa 1teleskopa u 20l vode. Sad se užasavm kad se toga sjetim, ribe obole i uginu u roku 15dana.
Savjetujem ti da im nikad nemjenjaš svu vodu već 30-50%

Offline chuby

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Lipanj 27, 2009, 16:24:40 poslijepodne »
ma nije bed kupio bi ja akvarij od 100-tinjak litara ali trenutno sam podstanar, pa smo cura i ja mislili sredit neki manji akvarij za prvu ruku dok se iduce godine ne preselimo u svoj stan.
Ako je hladnovodne ribe nemoguce drzat u tako malom akvariju raspitat cemo se za toplovodne jer je cura bila zapela za neke mikroskopske s svijetlecom trakom na ledima :D tak da bi trebalo bit mjesta za nekoliko tih.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Lipanj 27, 2009, 16:35:21 poslijepodne »
Nekim ribama treba više mjesta jer su brzi plivači.Nekima jer su jatašice i ne osjećaju se ok ako ih ima manje od cca 7 jedinki.Možda misliš na neonke?

njima je tih 17 l isto malo.A i one su prilično osjetljive.Treba im dosta zreo akvarij.Znači nakon par mjeseci.Probaj s rasborama.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #9 u: Lipanj 27, 2009, 18:43:42 poslijepodne »
Uzmi si akvarij od 70L nije ti toliko velik dimenzijama a opet litraža je ok za tropske ribice..

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #10 u: Lipanj 28, 2009, 21:09:30 poslijepodne »
slažem se s aceom, to stvarno nije veliko a za početnika je super. i možeš staviti 2 zlatne unutra :up:
zg centar

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #11 u: Lipanj 28, 2009, 21:48:28 poslijepodne »
ma zasad nek u taj ubaci guppye dok se ne navuce na akvaristiku, a onda ce vrlo brzo doc jedan od 100l.... :D :D :)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....