Srpanj 22, 2025, 11:34:21 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Poklopac  (Posjeta: 2592 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beata

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
Poklopac
« u: Studeni 12, 2009, 00:07:54 prijepodne »
Molim vas, moze li mi netko objasniti, kako bih mogla napraviti tj dati napraviti (da se ne zavaravamo) npr kod staklara poklopac za akvarij (54 lit). Jasno mi je da mora imati sa strane neke rupe kroz koje idu kabel od filtera i crijevo od pumpice, ali ne kuzim kako be se to napravilo da se može dizati (a da ne riskiram da svaki put zvekne na pod) kad hranim ribice.
Nemam zlatne ruke (osim u kuhinji) i divim se svim genijalnim stvarima koje sam vidjela da vi svi sami radite. Mislim da je najsigurnije da se obratim staklaru, a vi me uputite kaj da mu kžem ("Dobar dan, ja bih poklopac) - kak to treba zgledat.
Svi savjeti su apsolutno dobro došli.
Fala.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: Poklopac
« Odgovori #1 u: Studeni 12, 2009, 00:20:22 prijepodne »
draga beata i sama imam isti problem za istu litražu..staklar ti može napraviti od plexija ali bit će proziran.ja sam svoj poklopac dala napraviti kod stolara i to neznam kojeg jer se nitko nije htio zezati s tim.na kraju mi je opalio cifru od 300 kn a da sam ga morala sama dovršavati.od male kartonske kutije sam čak napravila i protutip poklopca sa svim rupama i letvicom gdje mora biti a na kraju sam sama morala bušiti rupu  za kabele i poklopac nije točno u mjeri..uf..sada mi je taj poklopac u jakom lošem stanju i trebala bi ponovo dati raditi poklopac i stvarno neznam kome..možda se obratim tipu šta izrađuje reklame..možda ima forexa..od njega bi volila napraviti poklopac..da sam bar bliže zagrebu možda bi mi se netko od forumaša i smilovao za roštilj i pivu a ovako i ja patim...držim ti fige..

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #2 u: Studeni 12, 2009, 00:23:44 prijepodne »
mislim da je ipak najisplativija/najbolja solucija forex...

preporucio bi da odete u neki pet shop i dobro pogledate poklopac iz Juwel Rio serije, kad sve vidite napravite (ili date napraviti nekome) istu stvar... ;)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 12, 2009, 00:36:29 prijepodne »
kao što je nikkka rekla, ako poznaješ nekog tko radi reklame za ugostiteljske objekte (ono, kutija as neonkama, preko toga reklama) to će bez problema napraviti.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 12, 2009, 17:14:48 poslijepodne »
Hvala svima na savjetima.
Ja, naime, nemam pojma kaj je forex?
A nekak sam mislila to napravit od stakla, pa da za rasvjetu i dalje koristim običnu lampu, kao i do sada, koja bi onda valda mogla svijetliti u akvarij i kroz to staklo.
No, za roštiljčić i gajbu piva - uvijek se sve moze dogovrit, ako se javi netko tko bi se htio baviti zradom poklopca.
Nikka, zasto mislis da je problem ak je poklopac proziran?

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 12, 2009, 17:51:07 poslijepodne »

Nikka, zasto mislis da je problem ak je poklopac proziran?

Cini mi se da je mislila da ce ti smetati sto ce ti svijetliti cijela soba zbog lampe koja bi svijetlila unutar prozirnog pokolpca.

Mislim da se ne maleckim akvarijima bas i ne isplati raditi poklopac, vise izadje na kraju nego original. Za cijenu poklopca s rasvjetom kojeg bi radio neki "majstor" moze se ponekad u oglasima kupiti komplet akvarij s poklopcem.
Kod akvarija npr 2m duzine poklopac s jacom rasvjetom moze kostati i 3-4 tkn pa onda dolazi u obzir kemija i diy.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #6 u: Studeni 12, 2009, 17:52:36 poslijepodne »
Dizanje i spustanje pokrova bi se eventulano moglo olaksati sa preumatskim cilindrima kao sto je npr ovaj

http://www.gorenje.hr/imagelib/magnified/products/interior/kitchens/kitchens_marles/details/wall-cabinets-with-lift-mechanism-2.jpg

Sto se tice svjetla mislim da je bolje da budu unutar haube, bez reflektora pa ce tako indirettno i osvjetljavati sobu. Mislim da bi bilo ljepse nego da nesto visi iznad akvarija.

Osim toga, ako mislis imati ikakvu biljku u akvariju njoj nece biti dosta jedna lampa sa staklom izmedju

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #7 u: Studeni 12, 2009, 18:52:18 poslijepodne »
ma sto komplicirate,za tu litrazu mozes napravit poklopac od drva,lexana kao sto je kassad radio ili kao sto ste rekli od forexa,od prva dva navedena sam radio i s drvom je najlakse i najjeftinije.jedino nisam s forexom probao,ali po onome sto sam vidjao jako lijepo zna ispasti.dobro prelistaj diy teme,znam da je zeznuto ako ne znas sama napraviti,ali nije ni to toliko tesko
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 13, 2009, 09:52:09 prijepodne »
ma sto komplicirate,za tu litrazu mozes napravit poklopac od drva,lexana kao sto je kassad radio ili kao sto ste rekli od forexa,od prva dva navedena sam radio i s drvom je najlakse i najjeftinije.jedino nisam s forexom probao,ali po onome sto sam vidjao jako lijepo zna ispasti.dobro prelistaj diy teme,znam da je zeznuto ako ne znas sama napraviti,ali nije ni to toliko tesko
Pročitala sam puno postova na DIY , i sve mi je to genijalno što vidim da sami znate napraviti, no mislim da to kod mene nema šanse, nemam alat, farbanje zidova je jedina stvar koju doma DIY radimo....tako da cu se na kraju ipak vjerojatno obratiti staklaru!

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 13, 2009, 17:12:29 poslijepodne »
pa ima li muskog doma,ili u blizem rodu,oni bi doma trebali imati pilu,kacavite tj odvijac,daske i vite tj sarafe kupisi to je to.

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 15, 2009, 00:40:34 prijepodne »
pa ima li muskog doma,ili u blizem rodu,oni bi doma trebali imati pilu,kacavite tj odvijac,daske i vite tj sarafe kupisi to je to.
Našla sam muškog - u malo daljem rodu (jer ovaj doma jednostavno ne zna nista osim kompjutera...) i dogovorila se da nam napravi drveni poklopac, koji ce se otvarati u prvoj trecini (zamišljam s klavirskim pantama, ne znam kak se to kaže ), a na ovim stranicama cu potraziti sve ideje o ugradni lampi u taj poklopac.
Kakve lampe mi preporučate da kupim? Imam dvije zlatice.

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 15, 2009, 13:05:52 poslijepodne »
dovoljna je jedna aquastar,od 15 ili 18w zavisi o dimenziji akvarija
zaruljoteka.com
tj kalisto

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 15, 2009, 21:09:29 poslijepodne »
dovoljna je jedna aquastar,od 15 ili 18w zavisi o dimenziji akvarija
zaruljoteka.com
tj kalisto
Fala.