Alo Peda aka Djapo. Super fotke kao i uvijek... a sto se zmija tice... Johan je uvijek imao dobar ukus za zmije! :-) Coxiji su mark zmije i ja vec neko vrijeme razmisljam da ih uzmem od Johana ali... ne uklapa mi se u zbirku! :-) uostalom, kad god ih pozelim vidjet odem kod njega! A s obzirom da ih svake godine uzgoji mozda i ja puknem jednom pa ih uzmem pogotova sada kada im je cijena dosta pala od prije par godina. Da mi je samo znati kako su te zmije presle hrvatsko-srpsku granicu?? :-)))
Kada mi ti kažeš da su fotke Super, onda je to stvarno kompliment... Hvala Druže! Inače su mi
coxi-ji
stvarno prelepe zmije, i nekako ta njihova kombinacija boja i pravilnost crta i linija doživljavam kao
neku vrstu vrhunskog (prirodnog) dizajna u odnosu na 90% drugih vrsta... A i Srećan sam, da sam barem
jednu ovako lepu vrstu zmija nabavio pre tebe, pa da i ti meni malo zavidiš i vidiš kakva je to "muka"

...
A što se tiče prelaska granice, svakavih "ludaka" ima

Krasna je, jedino...bojim se da se sad uz njih ne opustiš previše pa počneš i crotaluse ili gabonicu handlat rukama !!??Sad moraš biti koncentriraniji nego prije .
Ma idi čoveče, već sam pisao da kad su ovako male vole da gricnu, a ja, s,obzirom da su me celi život
fascinirale samo otrovne i opasne životinje, vremenom sam razvio taj neki refleks da nesmem dopustiti
da me ništa od toga ujede, i onda kada me
coxi-ji cape, ja tako skočim i trgnem ruku, kao da me je nedaj
Bože ujela mamba ili najotrovnija zvečarka... Tako da ih sad u principu više i ne uzimam u ruke, i sa njima
se manje više ponašam kao da su i one otrovne, jer ima istine u tome da kad držiš i jedne i druge, može
doći do popuštanja koncentracije, a i čim su tako agresivne, to im predstavlja ozbiljan stres, tako da ću
to hendlanje svesti na minimum i sačekati da porastu, i da se smire...