Srpanj 26, 2025, 09:36:04 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koja je ovo riba?  (Posjeta: 1586 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Koja je ovo riba?
« u: Lipanj 04, 2009, 21:05:09 poslijepodne »
Kupio sam ga kao albino sijamca ali bas nisam siguran...
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: Koja je ovo riba?
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2009, 22:27:46 poslijepodne »
Premala slika al mislim da je aymoner...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2009, 23:48:55 poslijepodne »
Definitivno jeste, sad sam potrazio i slike na netu...jako korisna ribica, neumorna  :)
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2009, 10:06:11 prijepodne »
...dok ne naraste,a onda prilično živcira....

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2009, 13:33:12 poslijepodne »
Da, tako je. I ne jede alge. To je zabluda. Jede samo one sluzave nakupine, a kada ih pojede nastavi grickati i ''usisavati'' sluz sa ostalih riba te ih na taj način maltretira, otvara kožu direktno za ulazak parazita, na kraju i potamani pola akvarija.

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2009, 22:46:16 poslijepodne »
Da, tako je. I ne jede alge. To je zabluda. Jede samo one sluzave nakupine, a kada ih pojede nastavi grickati i ''usisavati'' sluz sa ostalih riba te ih na taj način maltretira, otvara kožu direktno za ulazak parazita, na kraju i potamani pola akvarija.

Hoces da kazes da je nepozeljna i nekorisna i da je treba skloniti iz AQ...ako je tako da je vadim  -?

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2009, 22:53:40 poslijepodne »
ajmoner su ok dok su mali cim odrastu postaju uzasne ribe koje kopaju po dnu cupaju bilje naganjaju druge ribe i totalno su nepozeljne

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #7 u: Lipanj 07, 2009, 23:24:18 poslijepodne »
Pa vec su mi sve biljke pocupale sa dna  :( a ja mislio nesto mi nije u redu sa biljem svako jutro nalazim zdrave listove kako plivaju ili se zaglave u filteru...sutra definitivno idu vanka...

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 08, 2009, 08:30:39 prijepodne »
To što plivaju listovi ne znači da su ih izgrizle ribe. Ako su posađene biljke preduboko onda struli lišže iznad korjena i otpadne. Ne bih volio da bacaš ribe jer mislim da to nije u redu, ipak su to živa bića, ljubimci, pa ako su i zločesti probaj ih zadržati, stavi im panjeve i kamenje gdje se mogu skrivati i adekvatno ih hrani da nemaju potrebu jesti i rasturati sve oko sebe.

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #9 u: Lipanj 09, 2009, 15:48:01 poslijepodne »
To što plivaju listovi ne znači da su ih izgrizle ribe. Ako su posađene biljke preduboko onda struli lišže iznad korjena i otpadne. Ne bih volio da bacaš ribe jer mislim da to nije u redu, ipak su to živa bića, ljubimci, pa ako su i zločesti probaj ih zadržati, stavi im panjeve i kamenje gdje se mogu skrivati i adekvatno ih hrani da nemaju potrebu jesti i rasturati sve oko sebe.

Pa nisam bas mislio tako da ih bacim...tako samo kazem a pri tom mislim da ih vratim u zoo-shop ili poklonim nekom od prijatelja...mislim samo da ih izbacim iz AQ  :D ili zamijenim za druge...

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 09, 2009, 16:24:47 poslijepodne »
Nemoj ih samo poklanjati prijateljima... da ne bi stekao neprijatelje :)

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #11 u: Lipanj 10, 2009, 01:59:13 prijepodne »
Nije to tako losa riba kako je prati glas!

Imam jednog (obicnog) i jedno vrijeme je bio prezivahan, ali ni na ciju (veliku) stetu. Ono, vrckav je sav i zato mi je posebno drag. :heart: Doduse i dobila sam ga od drage kolegice :heart: koju je oslobodio hrpetine algi, dok je bio mlad. :D

Ono malo stete sto je radio, me strasno nerviralo. Nije on jadan kriv sto mu Bog za usta dao tu sisaljku. :roll: I tako on revan krene cistiti moju prekrasnu crvenu alhternatheru sa ogrmonim listicima i na njima ostavi tragove... X-( Sve kao zagrade na liscu. :dead: Zapravo su njegova usta toliko jaka da se on jadan zalijepi da ocisti algice i tako povrijedi biljku. :'(

Zbog nekih radova prebacen je u prenaseljen aq i tu evo zaglavio vec 6 mjeseci. Tu je takva dobrica da je to nevidjeno... :klap: Odlucih da ce tu i ostati... :up: Vidim ga ponekad da jezdi i nije ga briga ni za koga. Cova vidi algicu, polize to i ode se sakriti negdje iza bilja (vjerojatno u panj). :star:
Ponekad ko munja samo protutnji, napravi krslus gupijima i onda mi se dodje na staklo pohvaliti kakav je pasjaluk napravio... :clown:

Ma pregenijalna riba! :heart: :up: Ne udomljuj ga dok ti nije ucinio nista nazao. :star: Sta ne vidis tu prekrasnu njuskicu... :heart:
Tuzlanka u Sarajevu