Srpanj 22, 2025, 05:39:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Problem s betta ženkama  (Posjeta: 1028 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mala_sirena

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski  
Problem s betta ženkama
« u: Lipanj 13, 2009, 19:08:13 poslijepodne »
U zadnje vrijeme jedna betta ženka počela je napadati drugu, ček se i nakostriješe :o. Vidim da jedna od njih konstantno napada drugu, dok ona pokušava pobijeć, skriva se od nje. Čak je i bettan znao smirivati situaciju. Prije toga, pretpostavljam, ta jedna je izgrizla bettana, ali vidim da je sad sve ok, ne približavaju se... Što bi bilo najpametnije, da izbacim tu problematičnu ženku ili je najbolje obje izbaciti?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Problem s betta ženkama
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2009, 20:03:12 poslijepodne »
moguće da je ta problematična ženka u stvari "skriveni" dečko...probaj je staviti na par dana u drugi tank i vidi kako će se tamo ponašati...

a nekad i cure znaju biti strašno agresivne jedna prema drugoj i pokušavaju uništiti konkurenciju kod dečka (pogotovo kad je dečko s njima)...

nadam se da će ti se javiti netko od betta-eksperata, ali do tada, mira radi, izdvoji je na hlađenje! ;)

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2009, 23:13:15 poslijepodne »
Osnovna pravila :
dečko nikad sa dečkim a sa curom samo za vrijeme mrijesta. Cure mogu skupa ako je akvarij dovoljno velik i ima mjesta za skrivanje, no uz oprez.

Gwy i ja smo ovo bezbroj puta ponovili na bezbroj foruma, no naravno da se skoro redovito pojavi netko tko nam tvrdi da on ima bette sve zajedno i da je baš super.  Čak i u 'ozbiljnim'
akvarističkim knjigama poput The complete aquarium od P.W Scotta predlažu 1 mužjaka sa 2 ženke.
Ne kažem da to ne može funkcionirati, samo iz iskustva sa stotinama betta savjetujemo protiv takvih kombinacija jer smo često bili svjedoci da to nekad ( prečesto ) ne funkcionira a onda imaš očerupanu ili mrtvu bettu.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2009, 23:35:35 poslijepodne »
Potpisujem Ignusa..iako sam i ja imala skupa mix...ali ženke su također malo nastrojene zbog hijerarhije i svejedno dolazi do nesluglasica, a s obzirom da su cure koje imam svaka na svoj način posebna ipak su same u tanku jer ne želim riskirati ozljede i moguće uginuće radi muškog bettana. :up:
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline mala_sirena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #4 u: Lipanj 14, 2009, 00:19:21 prijepodne »
Tog sam se i bojala, ali sam išla probati jer su još mlade pa sam mislila da će se naviknut. A ništa onda, budem ih razdvojila kad nema druge opcije... Hvala na pomoći ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Lipanj 14, 2009, 15:23:24 poslijepodne »
Ja imam jedan "zenski" tank, gdje su rezervne zenke, odnosno one koje nisu trenutno u "programu za mrijest" al bi mogle biti ukoliko se onima koje jesu nesto desi. I tamo imam redovito "nesretne" slucajeve. Iako radim sve da ih bude sto manje, primjenjujem razne tehnike i fore ubacivanja da bi se hijerarhija uspostavila bez smrtnih slucajeva... ipak ih ima. I to uvijek kad mislim da je sve ok.

A rijec je o zenskom tanku, nema muzjaka ni na vidiku. Da ga ima sigurna sam da nebi funkcioniralo ni mjesec dana.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...