Pozdrav ljudi,
biti ce malo podizi post pa se u naprijed ispricavam.

Evo upravo napunio prvi akvarij, kao sto se vidi u naslovu, radi se o juwel rekord 600 modelu, 63 litre. Od biljaka sto sam uspio nabaviti unutra je 4 kripte, nesto valisnerije koja ce valjda sakriti kutiju od filtera, rogolist i par stabljika hygrophile polysperme. Tu je i nesto saggitarije od koje mislim da nece biti nista jer je polutrula, takva mi je stigla.

U biti sve su biljke stigle u jako losem stanju.
Evo na slici se vidi da je akvarij u biti prazan i sugavo izgleda. Molio bi par savjeta u vezi bilja. Prvo da kazem za rasvjetu. Originalno je u akvariju jedna t8 lampa od 15w, ali cu dodati jos dvije takve pa ce biti ukupno 45w, to je vec sutra gotovo. Podloga je vulcanit i povise njega pjesak 1-3 mm. CO2 ce svakako doci ubrzo kad zavrsim sa rasvjetom.
Akvrij bi volio da bude dosta zelen.
Dakle, ova lijeva strana je zamisljena kao kombinacija valisnerije u pozadini i saggitarije u prednjem dijelu. Sredina hygrophila polysperma i kripte, a ovaj lijevi dio bi volio popuniti nekom "cupavom" biljkom/biljkama.
Imate li ideju koja bi tu mogla fino upasti? I sta bi jos moglo uz hygrophilu polyspermu u npr. sredini?
Zatim prednji dio lijeve strane, ispred kamenja pa prema sredini bi volio da bude nesto kao glossa. Bio sam je i narucio ali je dosla potpuno trula. Samo par stabljicica je prezivilo koje sam popikao u desni kantun cisto da vidim sta ce se dogodit.

Znam da za nju treba puno svijetla... da li bi mozda tih 45w moglo biti dosta?
Uz nju sam dobio i ovu biljku sa slike, za koju ne znam koja je. Da li je to mozda marsilea? Zanima me kako se sadi jer mi je ostala plutati po akvariju.

Ne mogu joj razdvojiti stabljicice kao npr. glossi... Trebam li se jace potruditi ili je tako u busenu nekako pricvrstiti za dno da pusti korjenje u podlogu?
Malo sam se previse raspisao al sta cu, nadam se da nisu svi izgubili volju citati.