Srpanj 28, 2025, 22:21:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Botia bez boja  (Posjeta: 1934 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tibor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Botia bez boja
« u: Svibanj 05, 2009, 18:58:14 poslijepodne »
Pre nekoliko dana sam sredjivao AQ i menjao vodu i od tada mi Botia  ima neobican izgled.Crne pruge su joj potpuno izbledele i sad su svetlo sive.Povremeno se to javlja i kod Barbusa.Dali je u pitanju bolest ili stres od promene vode.Unapred hvala.

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Botia bez boja
« Odgovori #1 u: Svibanj 05, 2009, 19:21:36 poslijepodne »
Mojoj se to isto dešava jer bude dugo zabijena u panju i ne izlazi na svjetlo. Možda je to uzrok i kod tebe.

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2009, 19:25:12 poslijepodne »
Mislim da nema veze . Zna se cesto desit da botia problijedi . Malo je prati , vidi kako se ponasa pa javi kroz koji dan . Mjesta za paniku sad za sad nema  :)
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline longplay

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: otok Šolta
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2009, 20:59:57 poslijepodne »
Koliko mi je poznato, to se događa zbog fotoosjetljivosti kod tih riba. Ako izaže iz svoje pećine ili zaklona, neko vrijeme je crna boja smanjenog intenziteta.
Recite djeci da je zemlja s nama u rodu. Učite svoju djecu, kao i što mi činimo sa svojom, da je zemlja naša majka. Što god snađe zemlju, snaći će i sinove zemlje.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Svibanj 05, 2009, 22:50:17 poslijepodne »
a kod mene samo alfa botia smije bit tamna..i to izrazito tamna.. -? druge je rjetko tamnija,većinom je blijeda.. i tako već jako dugo...
e da,uskoro bih trebao poklonit dvije botie :D mokrekante...  :( premal će im postat akvarij
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline longplay

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: otok Šolta
« Odgovori #5 u: Svibanj 05, 2009, 22:54:46 poslijepodne »
a kod mene samo alfa botia smije bit tamna..i to izrazito tamna.. -? druge je rjetko tamnija,većinom je blijeda.. i tako već jako dugo...
e da,uskoro bih trebao poklonit dvije botie :D mokrekante...  :( premal će im postat akvarij

Pa, i to o alfa ribi stoji.
Pokloniti botie?  :devil:
Recite djeci da je zemlja s nama u rodu. Učite svoju djecu, kao i što mi činimo sa svojom, da je zemlja naša majka. Što god snađe zemlju, snaći će i sinove zemlje.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #6 u: Svibanj 05, 2009, 23:14:40 poslijepodne »
Ako se radi o vrsti Chrombotia Machracantus, reci mi da li je to jedini primjerak ili ih ima još?
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "