Sale, dobro nam dosao na forum.

Na tvojim slikama vidim zelenu tockastu algu i crnu cupavu. Na nasoj naslovnoj imas 3-4 clanka koja se bave bas algama, pa ti savjetujem citanje istih.

Uglavnom se sva prica svodi na neizbalansiranost hranjivih materija u vodi. Pomoci bi ti mogla promjena navika glede mijenjanja vode. Bez uvrede, no, puno premalo pazis na to.

Vodu bi trebalo mijenjati barem jednom u 15 dana kakvih 20-30%...

Nadalje mislim da su ti i lampe zrele za mijenjanje ako se radi o T8 lampama... :

Podrzavam odluku o popunjavanju biljne mase i jedva cekam vidjeti nastavak... U medjuvremenu skini vodic za pocetnike sa naslovne i procitaj. Jako zanimljivo stivo...

I da, svaka cast na savijanju stakla. Jedva cekam vidjeti taj novi...

E da, da odgovorim na zadnja pitanja:
A kako se smanjiva KH? Zar nije vezan na PH vrijednost pa kad smanjim PH da pada i KH?
Obrnuto je...

Stavis meksu vodu, a onda dodas CO2 i tako spustas pH. No tvoj je pH sasvim OK. Ne diraj to...
Tvrdocu snizi dodavanjem mekse vode. Kako Suzana rece, destiliranom...

Iako prosto ne mogu vjeovati da ti je ovolika tvrdoca...

Mozda da napises odakle si, pa mozda nadjes kojeg kolegu blizu sebe, da uporedite rezultate...

Imam i pitanje vezano za CO2: Je li istina ako se pretjeriva sa CO2 u akvariju da će mi ribice biti pijane i ošamućene?
Meni ide oko 2-3 mjehurića na minutu. Da li je to OK?
Da istina je. Mozak ne dobija dovoljno kisika i eto problema. Dok su osamucene dobro je. Kraj ovoga je ugibanje...

Mislim da je tvoj CO2 nedostatan. Treba ga sigurno mnogo vise. Kod mene na gusto zasadjenih 230l ide 3 mjehurica na sec. Da je kod tebe 1mjehuric/5sec, bilo bi OK. Ovo je definitivno premalo. Kakve omjere koristis? Koliko cesto pravis novu smjesu?
I još sam jednu shemu čuo da ako se mali komad svježe odrezane vrbove grane ubaci u akvarij da će neka tvar izlaziti iz nje koja ubija zelene alge? Čini mi se kao fake, što kažete?
Nije laz... Zbilja pomaze i to na principu brzorastucih biljaka. Dakle za njen rast crpi sva moguca hranjiva iz vode. Ali to isto cine i vodena leca, vodena kuga, rogolist i sl bilje, pa sam ja prije za tu varijantu... Imamo mi tu i nekih tema sa vrbom, pa potrazi...