Srpanj 28, 2025, 17:27:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Viktorijanci  (Posjeta: 2444 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline plišani medo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Victoria 350l
Viktorijanci
« u: Travanj 11, 2009, 11:18:21 prijepodne »
Otvaram temu tak toliko da utažim znatiželju o ovim ciklidima.
Zanimaju me vaša iskustva ako netko drži neke od viktorijanaca ili neke od ciklida iz okolnih jezera? Koje su vrste i odakle su nabavljene...
Razmišljao sam složiti victoria tank pa mi trebaju sve moguće informacije koje se mogu skupiti ovdje na forumu...
Aurelia Colonia Cibalae - dom Viktorijanaca

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: Viktorijanci
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2009, 09:09:48 prijepodne »
vidim da ti nitko ne odgovara, pa cu samo update temu, evo u skorasnje vrijeme i ja pocinjem raditi viktorija tank cca250 lit, sada posto su ti oni veci agresivci od mbuna, ne treba pretjerivati sa brojem riba,ja vec imam spremne haplochromis obliquidense, (6kom) i uskoro narucujem pundamiliu nyererei ruti isl. (najljepsi viktorijanac po meni)(4-6 kom) ukoloiko vidim da nije guzva dodati cu i astatotilapiu nubilu, i to je to!!! setup isti kao kod mbuna, izmjene vode takodjer,
napominjem posto su stvarno agresivne ribe, treba ih malo bolje promatrati i paziti na kompatibilnost i brojnost!!! uspio sam nabaviti nekako 2 knjige o viktorijancima ali je dosta sturo stivo (lake victoria cichlids-nick james i lake victoria ,basin cichlids- mark philips smith) sretno!!!! :up:
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2009, 17:25:30 poslijepodne »
Puno sreće s Viktorijancima i svaka čast na takvom poduhvatu  :klap: :klap: :klap:
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #3 u: Travanj 13, 2009, 10:10:03 prijepodne »
Ja bih započeo s nubilom i još nekom vrstom... samo problem je što ne znam gdje ih nabaviti?
odakle ih naručuješ?
Što se tiče uređenja to je onda lako, imam ovaj od bivšeg malawija, ista filtracija samo ću dodati kojeg anubiasa ili nešto visoko...
Što se tiče pundamilie nyererei ruti, slažem se, predobro izgledaju... a pod obliquidensima misliš na latifasciate ili?
jel sam našao na nekim stranicama da ta vrsta nije izvezena iz jezera...

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 13, 2009, 17:21:01 poslijepodne »
nubile ti ima spremne za prodaju clan JA BORO, a ostale izvana , u hr nista!!! obliquidensi su ti "thick skin"  i dosta su rijetki ,kao i pundamilie neyererei!!! sretno , ja krecem sa viktorijancima za oko 2 tjedna!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 13, 2009, 21:14:36 poslijepodne »
nubile ti ima spremne za prodaju clan JA BORO, a ostale izvana , u hr nista!!! obliquidensi su ti "thick skin"  i dosta su rijetki ,kao i pundamilie neyererei!!! sretno , ja krecem sa viktorijancima za oko 2 tjedna!!!
vjerojatno budem narucio i astatotilapiu aeneocolor, nije izvorni viktorijanac ali je iz jezera george lake, koje utjece u viktorija jezero,isto tako prekrasna riba!!!!
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2009, 21:43:10 poslijepodne od 206turbo »

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #6 u: Travanj 13, 2009, 21:27:14 poslijepodne »
znam da mi imanjak ima nubile, vidio sam ih uživo :)
Ma sad sam u razmišljanju što bi, najrađe bi viktoriju, dvije vrste, eventualno tri... uzeo bih nubile, latifasciate i još jednu...
u svakom slučaju, pratiti ću tvoj tjek formiranja viktorije... nek malo živne i taj dio...

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 13, 2009, 21:49:29 poslijepodne »
nubila je krasna riba i vjerojatno bi je i ja uzeo ali je daleko najagresivnija od svih mbipi ( mbipi- ime porodice za viktorijance ko mbuna za malawce), kako mi je rekao jedan vrhunski ciklidas "kazu da sam vrag lezi u njoj"!!!!

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #8 u: Travanj 13, 2009, 22:09:07 poslijepodne »
"kazu da sam vrag lezi u njoj"
eto ti odgovora zašto nju hoću :)
nubile rulz, hehehe... što misliš jel bi išao mužjak nubile i mužjak latifasciate i po koliko ženki za svakoga u 120l?

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 13, 2009, 22:37:02 poslijepodne »
uh 120lit!!!!! pa iskreno to je dosta malo za bilo koje viktorijance,uzmi radje latifasciatu i to 1m i 3 f, iako je opcenito 120 litara premalo za ribe te velicine  (racunaj da narastu oko 12 -13 cm) pa bi se akv mogao pretvoriti u bojno polje! na nubilu niti ne racunaj na tu litrazu, minimum 250 i vise litara ili bar 1 metar duzni!!!
 ja cu na 250 lit. (100x50x50) staviti 6 obliquidensa, 6-8 pundamilia nyererei i oko 6 aeneocolora, sve skupa oko 15-17 riba!!!

(ps. pogledaj si  african-cichlid.com , imas dosta dobru preglednost viktorijanaca)

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #10 u: Travanj 13, 2009, 23:00:21 poslijepodne »
budem probao onda sa jednom vrstom... mislim da će onda biti latifaciate zbog obojanosti ženki...
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2009, 23:15:41 poslijepodne od plišani medo »

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #11 u: Travanj 13, 2009, 23:28:13 poslijepodne »
evo ovdje mojih obliquidens-a https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=26201.0 koje ce uzeti 206turbo a prve malce cichlid, obzirom da sam zaglibio u dubokom malawi-u za sada nemam mjesta za victoria tank pa tako sam odlucio za sada odustati od victoria tanka i dati u dobre ruke ove ribuljke ;)
mrijeste se sa iznimnom lakocom i posto ce biti na dvije strane siguran sam da ce u kratkom vremenskom periodu biti i vise nego dovoljno victorianaca :)

LP i sretno vama koji krecete u osvajenje Lake Victoria-e  :respekt-ss:

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 14, 2009, 22:13:54 poslijepodne »
vjerojatno budem narucio i astatotilapiu aeneocolor, nije izvorni viktorijanac ali je iz jezera george lake, koje utjece u viktorija jezero,isto tako prekrasna riba!!!!

eto malo sam i ja promijenio plan pa sam umjesto astatotilapie aeneocolor narucio haplochromis sp. rock kribenzis!!!

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 17, 2009, 21:58:18 poslijepodne »
eto danas narucio i filtraciju za buduci victoria tank, powerhead sa punih 2000 lit protoka i bio spuzvu, ima da im bude stalno burno i valovito !!! :D

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #14 u: Travanj 20, 2009, 12:22:01 poslijepodne »
jel haplochromis sp. rock kribenzis baš iz viktorije ili iz okolnih jezera?
i jel vole viktorijanci jaču ili slabiju struju u akvariju, pretpostavljam jaču čim si spomenuo da im bude burno i valovito

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 20, 2009, 17:02:01 poslijepodne »
sp. rock kribenzis je bas iz jezera victorija, a sto se tice struje , zive u priobalnom pojasu (ne svi) i kamenitom podrucju gdje je tako zvana surf zona, i voda bogata kisikom!!! (eto ti kakvu vodu vole)  bistru,uzburkanu, i sa dosta kisika!!!!

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 21, 2009, 12:44:20 poslijepodne »
pozdrav svima...da se nadovežem na temu...imam malaca nubila..pa ako ima zainteresiranih ...nek se jave ;)...ribe su spremne :)...znam da bi ovo trebalo ići u rubriku oglasa..al pošto je aktualno :D...i da...agresivne su ko sam crni(nubilus,lat.)vrag(mužijak!)
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)

Offline plišani medo

• Punopravni član
  • Victoria 350l
« Odgovori #17 u: Travanj 22, 2009, 21:51:41 poslijepodne »
evogac, akvarij se ciklira, bit će slika za koji dan (vražja tehnika).
sad samo čekam ribe, koje nisam niti naručio, niti znam gdje da ih naručim niti znam koju vrstu...
pa ajmo ljudi, gdje ste ih naručivali, koliko im treba da dođu i to..?

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Travanj 23, 2009, 23:16:04 poslijepodne »
eto i moj akv se ciklira , podaci 250 lit (100x50x50) filtracija atman at203 -2000lit/sat, 30w osram 880 skywhite, grijac 250wati i punoooooo kamenja slike slijede ubrzo!!!ja se nadam da ce moje ribe stici kroz jedno tjedan dana!!!