Srpanj 10, 2025, 14:11:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Problem sa Tetratec filterom  (Posjeta: 1208 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gotama

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Problem sa Tetratec filterom
« u: Travanj 28, 2009, 08:15:42 prijepodne »
Ovako, sinoć sam starta, odnosno pokuša startat svoj prvi 120 litarski slatkovodni, sve je super bilo do paljenja filtera, Tetratec EX600 vanjski, sve sam napravio prema uputama, spojio sve cijevi i kabele, ventile otvorio, i ne ide. Piše prije uključivanja u struju da nekoliko puta pritisnem start gumb dok se filter ne ispuni vodom kad će prestat povlačit vodu, uključim filter u struju i sve riješeno, međutim koliko god pumpa po start gumbu kad uključim u struju ništa se ne dogodi ili povuče vodu par sekundi i stane.

Zna li tko u čemu je problem?  :-[  Puno hvala

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Problem sa Tetratec filterom
« Odgovori #1 u: Travanj 28, 2009, 08:43:23 prijepodne »
pokušaj ga napuniti do 1/2 vodom (iz akvarija, da ne dođe do prelijevanja ;)), poklopiti i opet startati...
i svakako provjeri položaj matica na ventilima na usisu u ispustu (one zelene uz glavu) ...
te, jesi li dobro spojio usis i ispust (desi se da se spoji obratno) :)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Travanj 28, 2009, 09:24:07 prijepodne »
kanta filtera se napuni do vrha i onda se zatvara. nakon zatvaranja i spajanja na sistem je dovoljno samo uštekat ga u struju.  ;) ne treba ni stiskat tu pumpicu...
« Zadnja izmjena: Travanj 28, 2009, 09:29:35 prijepodne od aquabot »

Offline bole13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Firefighter:eat, sleep,repeat
« Odgovori #3 u: Travanj 28, 2009, 09:25:01 prijepodne »
 Imao sam isti filter i kad nije htio povući vodu znao sam napuniti cijeloga vodom(posudu),zatvoriti ga i onda
 na dugme za rućno punjenje napuniti cijevi i zatim ga uključiti,uvjek je palilo. :up:
Who dares-wins!

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #4 u: Travanj 28, 2009, 09:52:55 prijepodne »
Ja svoju tetra, a i drugi filter. Uvijek prvo napunim čistom akvarijskom vodom, prikopčam ga na protočnu pumpu i pustim ju u rad, kada primijetim da više nema mjehuriča palim filter i pustim da još malo struje zajedno. nekoliko puta lagano protresem filter da izađe i zadnji mjehurić zraka, tek tada gasim protočnu pumpu i odpajam je os cijevi za ulaz vode u filter.

Offline Gotama

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Travanj 28, 2009, 11:00:35 prijepodne »
Riješeno, hvala svima na savjetima, rastavio ga cijelog, očistio, sastavio opet i štima, mislim da je babyboom bila u pravu, usis i ispust krivo spojeni, nisam sinoć treba spajat, jutro ipak pametnije od večeri  :), još jednom hvala svima  :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Travanj 28, 2009, 16:28:49 poslijepodne »
Riješeno, hvala svima na savjetima, rastavio ga cijelog, očistio, sastavio opet i štima, mislim da je babyboom bila u pravu, usis i ispust krivo spojeni, nisam sinoć treba spajat, jutro ipak pametnije od večeri  :), još jednom hvala svima  :up:
lol