Srpanj 22, 2025, 01:30:40 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koje mi količine gnjoiva preporučujete?  (Posjeta: 1128 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Koje mi količine gnjoiva preporučujete?
« u: Travanj 15, 2009, 13:32:01 poslijepodne »
Imam akvarij od 230 litara efektivno 200, rasvijeta je 4*30w, co2 oko 25 mg/l, hranjiva podloga vulkanit, bilje je većinom srednjerastuće osim nešto mahovine i microsoruma, znam da nema nekog recepta jer je svaki akvarij drukčiji ali onako čisto oprilike koliko bi mi trebalo ppm-a nitrata,fosfata na dnevnoj bazi (gnjojim s DIY elementima) te koliko mikroelemenata (Profito)

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Koje mi količine gnjoiva preporučujete?
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2009, 20:57:55 poslijepodne »
sve ovisi o količini biljaka u akvariju, ali neki okvir bi ti bio 1,33 ppm kalija, 1-4 ppm nitrata, 0,2-0,6 fosfata. I svakako co2, jer ti je sve ostalo uzaludno bez njega.

Offline ribic

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 16, 2009, 13:35:55 poslijepodne »
Biljaka ima dosta, s obzirom da su većinom srednjerastuće i brzorastuće biljke ne rastu tako brzo kako bi trebale s time da su mladi listovi microsoruma prozirni pri vrhu. Brinu me zelene alge po pijesku,staklu  te na listovima pojedinih biljaka uglavnom izgledaju kao zeleni prah kojeg kad malo protresem stabljiku otpadne s njih ali se opet stvara. Koristija bi pps sistem gnjojenja tako da nemoram svako 7 dana mjenjat 50% vode i zbog ramireza jer koliko sam pročita osjetljivi su na pojačano gnjojenje. Pa recite svoje mišljenje onako nekakve okvire koliko bi treba dodavati svakodnevno, te zbog kojeg se nedostatka javlja ova dosadna alga

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #3 u: Travanj 16, 2009, 14:46:27 poslijepodne »
s time da su mladi listovi microsoruma prozirni pri vrhu.

Mladi listovi Microsoruma su vrlo često prozirni pri vrhu i to je normalno i nema veze sa gnojenjem. A kolega Cigo ti je sve doze za makroelemente rekao, još stavljaj profito dnevno po dozi (tjedna doza/7) i to je to. :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Travanj 16, 2009, 14:52:50 poslijepodne »
Brinu me zelene alge po pijesku,staklu  te na listovima pojedinih biljaka uglavnom izgledaju kao zeleni prah kojeg kad malo protresem stabljiku otpadne s njih ali se opet stvara.

Moze slicica? :nerd: Znam da smedje mogu biti takve, ali za zelene jos nisam cula... :-[

Sisigurna da nije cijano? :nerd:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline ribic

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 17, 2009, 18:35:24 poslijepodne »
Zamračija sam akvarij na  dva dana, danas sam upalija svijetlo i nema je više tako da je trenutno ne mogu slikati, ali od kolege s drugog foruma sam dobio informaciju da bi mogla biti nekakva zoospore alga.

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #6 u: Travanj 17, 2009, 19:26:59 poslijepodne »
Po opisu koji si dao, vjerovatno se radi o ciano bakteriji. Moglo bi pomoći to što si zamračio, ali ako ne pomogne, ako se ciano vrati, uvijek možeš staviti Eritromicin  :up:

Offline ribic

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 17, 2009, 19:53:44 poslijepodne »
Po opisu koji si dao, vjerovatno se radi o ciano bakteriji. Moglo bi pomoći to što si zamračio, ali ako ne pomogne, ako se ciano vrati, uvijek možeš staviti Eritromicin  :up:
nije cijano ona je modrozelena ovo je bilo samo zeleno,sad ćemo vidit kako će se dalje razvijati