Srpanj 19, 2025, 23:12:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cayman 110 by Lojzek  (Posjeta: 2493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lojzek01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
Cayman 110 by Lojzek
« u: Travanj 17, 2009, 11:34:35 prijepodne »
Evo ljudi da i ja predstavim svoje malo jezerce. :-[
Akvarij je u pogonu od 12 mjeseca 2008 godine, kupljen polovan sa nekoliko riba, među kojima su bili diskusi i dvije biljke. Ovo je trenutno stanje nakon bezbroj premještanja i sađenja novih biljaka, sto kupljenih, sto poklonjenih (hvala Svizac). Ovaj umjetni dio akvarija (dvorac) mora biti unutra jer to je želja moga sina, i za sada nemam dozvolu za vađenje, no koliko samo primjedtio ribama se sviđa pogotovo ancistrusima, botiama i neonkama koje stalno stalno prolaze kroz otvore.
Za sada toliko, a kroz koji dan malo više detalja o ribama, biljkama, gnojenju itd...

E, da kritike i prijedlozi dobro došli jer ovo definitivno nije finalna verzija.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: Cayman 110 by Lojzek
« Odgovori #1 u: Travanj 17, 2009, 11:39:38 prijepodne »
lijepo šarenilo  :up: . lijepe ribe.  :up:

jedino ona zgrada kvari ugođaj. idealna je za ciklidni, tak da svaki malavac ima svoj prozor.  :up: ;)

Offline zibba

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Travanj 17, 2009, 12:04:14 poslijepodne »
Bilje je super, ribice izgledaju mrak,ali komadić arene ipak vrati u Pulu da tamo ne fali. Ovdje mi u potpunosti kvari izgled akvarija i  cijele kompozicije. Ancijima stavi kokos i da vidiš sreće.

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 17, 2009, 12:42:39 poslijepodne »
Zibba dvije ljuske kokosa su već unutra, u jednoj koja je obrasla mahovinom stalno obitava par Apistogramma cacatuoides-a, a druga je slobodna, tak da u nju uljeću svi po malo.

Offline dudry

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • TOXIC WORLD................
« Odgovori #4 u: Travanj 17, 2009, 14:01:44 poslijepodne »
Akvarij ti je super a pogotovo ova dva plava diskusa  :-[ :-[
DONT POLUTE THE NATURE OR WE WILL HAVE THE SAME WORLD LIKE THIS.......F****D UP

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #5 u: Travanj 17, 2009, 14:13:04 poslijepodne »
Sve je ok ... Ali ova kula  -?
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #6 u: Travanj 17, 2009, 14:15:29 poslijepodne »
Svidja mi se :klap:, osim sto mislim da zivorotkama na 30 bas i nije osobito lijepo... :nerd: Nekako mi se mix riba ne uklapa iako to i nema neke veze. :-[ Mislim da su zivorotke malo prebrze za diskuse i da im sigurno smetaju i nerviraju ih. No kako kazes vec 4-5 mjeseci zive tako, onda im je valjda OK. ;) Diskusi su definitivno prekrasni! :up:

Bilje izgleda zdravo (posebice rotala koja crveni), bez algi, osim ovog anubijasa vezanog za dvorac... :D

I da, meni je ovaj dvorac cool... :-[ Kad bilje ispred njega jos malo poraste, nece se ni vidjeti, a dijete ce znati da je on unutra... ;) Toplo preporucam da ga zasuskas sa jos mahovine.

I da, ako imas prostora, ja bih ovaj echinodorus maknula iza dvorca... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 17, 2009, 14:27:56 poslijepodne »
Ninina mama,

gle živorotke sam dobio sa akvarijem isto kao i diskuse, i temperaturu nisam mijenjao tak da je u akvariju stalnih 27, znam da bi diskusima više pasalo na 30, ali posto su par godina kod bivšeg vlasnika bili na 27 tak sam ostavio.
Biljke su za sada sve ok, samo mi taj anubias kvari ugođaj kad je na svijetlu, a ne u blagoj sjeni, ovo sa echinodorusom je super idaja, no nedavno sam iza "zgrade" zasadio Hygrophilu polyspermu "Rosanervig" i taman je krenula pa mi ju je žao micati.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #8 u: Travanj 17, 2009, 14:42:02 poslijepodne »
Lojzek ovo nisu dovoljno dobri argumenti za mene! Zapravo mi nisu uopce argumenti. :punch:

Evo jednog preozbiljnog primjera za tvoju situaciju, ali ja to vidim tako.
Zamisli da udomitelji kazu: dijete koje sam uzeo je trpilo nasilje, pa cu ja nastaviti tako...

Ovdje se radi o tome da prethodni vlasnik nije ispostovao osnovne uvjete (diskusi na vecoj temp). Nije to tako rijedak slucaj, nije pogubno za ribe i nije nista kriminalno (za razliku od mog primjera), ali eto trazio si kritiku i dobio si moje misljenje. Shodno tome, moj je savjet udomiti zivorotke i posvetiti se diskusima... :up:

Glede micanja bilja. To mozes odraditi prilikom prvog rezanja higrophile. Ona je brzorastuca biljka i to ce se desiti relativno brzo. Pa ih onda mozes razmjestiti... :up:

Ako mislis da je anubijasu problem svjetlo, premjesti ga nize... Ili ga izvadi van. Uzgajaj na suhom koji mjesec i kad bude dobio dovoljno zdravih listica vrati natrag... ;)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #9 u: Travanj 17, 2009, 15:30:15 poslijepodne »
Oprosti, ali ja kad vidim živorotke i diskuse, neonke, crvenoglave tetre, u zajedničkom akvariju, poludim... A kad još vidim unutra neku zgradu ... :buhu: :dead: Ali to je samo moje mišljenje, nemoj se ljutiti. Ako je tebi dobro , dobro je svima..
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #10 u: Travanj 17, 2009, 15:36:01 poslijepodne »
lojzek, di si kupil tu zgradu? kak su veliki prozori? (u cm)  :up:

btw, kakve ja sve kombinacije sa zmijama, žabama, malavcima , itd.. na forumu vidim, a vi napali čovjeka.... -? :roll:

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Travanj 17, 2009, 15:44:34 poslijepodne »
Gle argumenti ili ne, vodio sam se time posto su cijeli zivot na toj temperaturi da će veći šok za njih biti ako im naglo povisim temperaturu za 3 stupnja nego da ih ostavim na istome. Mislim da je slična stvar kao i sa tvrdoćom vode, naime njima paše mekana i obojana voda (tanin) no onima koji su iz domaćeg uzgoja odgovara i naša malo tvrđa voda.
A primjer je malo baš kao što kažeš "preozbiljan", jer moji diskići jedu tri vrste hrane, granule, listiće i crviće, te kod svake izmjene vode dobiju vitaminčeke.
Živorotke su mi na zubu već neko vrijeme i dal bi ih nekome, no nekak sam se naučio na njih stalno jure po akvariju i žao mi je rastati se od njih, a ako ženi kažem da mi treba još jedan akv dobiti ću otkaz.
A biljke bum probal presaditi ćim mi se Higrophila malo udomaći.

Hvala na savjetima. :)

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Travanj 17, 2009, 16:00:08 poslijepodne »
E ljudi kaj se tiče zgrade ona je naputu za van, no kad sam sinu prije mjesec dana zvadil olupinu malog aviona bio je bed par dana pa kad se čovjek malo odljuti bum vidio za "zgradu" do tada ću je probati zakamuflirati sa mahovinom (hvala na savjetu Ninina mama).

aquabot:

nisam siguran jel zahebancija za veličinu prozora, no otvor je cca 2 sa 3 cm.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #13 u: Travanj 17, 2009, 16:09:22 poslijepodne »
nije zahebancija.  :up: ja bi to frendovom klincu kupil za 120litarski aq, al bogme ne dam te pare... :roll:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #14 u: Travanj 17, 2009, 17:14:22 poslijepodne »
Gle argumenti ili ne, vodio sam se time posto su cijeli zivot na toj temperaturi da će veći šok za njih biti ako im naglo povisim temperaturu za 3 stupnja nego da ih ostavim na istome.

Ne naglo... To je poanta... :up:

A primjer je malo baš kao što kažeš "preozbiljan", jer moji diskići jedu tri vrste hrane, granule, listiće i crviće, te kod svake izmjene vode dobiju vitaminčeke.

Iako je primjer preozbiljan, moram odgovoriti: udomitelji tu djecu hrane, i to po uputama, voce, vitamini i to...

Hvala na savjetima. :)

Nema na cemu. :up: I drugi put... ;)

E ljudi kaj se tiče zgrade ona je naputu za van, no kad sam sinu prije mjesec dana zvadil olupinu malog aviona bio je bed par dana pa kad se čovjek malo odljuti bum vidio za "zgradu" do tada ću je probati zakamuflirati sa mahovinom (hvala na savjetu Ninina mama).

Jesi mu po vadjenju dao taj avion da se igra? :nerd:
Tuzlanka u Sarajevu