Kolovoz 04, 2025, 23:46:06 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nekoliko pitanja  (Posjeta: 1989 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline artal

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Nekoliko pitanja
« u: Ožujak 24, 2009, 15:36:10 poslijepodne »
Novi sam u akvaristici ali me jako zanima i ovaj forum je fenomenalan izvor informacija  :klap:

Sad odmah da se bacim na pitanja, izrada mog akvarija je jos u cekanju ali se nadam da bi mogla brzo krenuti u realizaciju ali zato imam punca koji isto tako voli akvaristiku i napravio je akvarij dimenzija 98d - 70v - 45š. do sada je imao podosta manji akvarij (biljni sa živorotkama) a sada se misli kojim ribama da ga napuni?
1) Preporučam mu neku vrstu ciklida i zanima me jeli ovaj akvarij dovoljnih dimenzija za recimo malawi ciklide? (znam da je podosta visok)
2) Također ima filter protoka 960l na sat pa me zanima jeli dovoljan? (samo da nadodam da je filter unutarnji)
3) Ubacio je nekoliko većih komada stijena (samo su malo proprane prije ubacivanja) i na njima smo uočili nekakve pauke koji su preživjeli u vodi. Mogu li ti pauci i ostali eventualni organizmi prouzročiti probleme ribama i treba li to kamenje pripremiti na nekakav način?

Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: Nekoliko pitanja
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2009, 16:19:28 poslijepodne »
pozdrav.nisam ciklidaš ali znam ih pratiti.po zapremnini to je negdi oko 300 litara akvarij i mislim da će biti skroz ok za malawce ali probajte složiti tako kamenje da ne zauzima puno mjesta a da ga ima..više neko ravnije da ima rupa i pećina a manje da ide baš u visinu.šta se tiče filtera mislim da će vam to biti preslab filter jer se inače gleda da je filter 3 ili 4 puta jači od količine vode pogotovo šta idu ciklidi a oni traže izrazito,izrazito čistu vodu..sad kamenje je trebalo bolje pripremiti ali...
mislim da će se ti paukići izvući iz akvarija tako da ih neće niti biti a inače mogu poslužiti kao hrana ribicama.svejedno nemojte niti slučajno staviti ribe unutra dok ne prođe vrijeme cikliranja,znači najmanje mjesec dana..skini i pročitaj vodič za početnike sa prve strane pa će ti biti puno jasnije...dobrodošao...

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2009, 16:36:06 poslijepodne »
Hvala na odgovoru, već sam skinuo vodič za početnike a akvarij se ciklira već 10 dana. I ciklirat će se još podosta dok se ne odlučimo šta u njega i dok to nabavimo.
Mene je najvise bilo strah da je akvarij prekratak a previsok za malawi ciklide jer sam skužio da oni više traže dužinu kod akvarija nego visinu
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Ožujak 24, 2009, 16:41:09 poslijepodne »
za taj podatak ćeš ipak trebati pričekati odgovor pravog ciklidaša ali mislim da nekakvi mali malawci nebi trebali stvarati problem..jedan stari član je napravio kocku u svom dnevnom boravku i stavio ciklide unutra i sve mu je ok..