Pa zasigurno i kH i GH jer GH su ukupni minerali koji su svim biljkama neophodni,preko kH ako je nizak znamo i da je moguće zakiseljavanje vode prirodnim putem jer smo se riješili karbonata...nema bufera.

e sad neke biljke dobro egzistiraju i u kiseloj i slabo mineraliziranoj vodi ali zasigurno je veći broj onih koje vole klopu oko sebe

za takve stvari knjigicu i vidi gdje i koja u kakvoj vodici najbolje uspijeva i takav izbor odaberi koji je tebi najdraži,ljepši...
A što se tiče vodovoda interesantan podatak ovo sa 20mg/l NO3 sad je pitanje da li je to kod crpljenja ili kod distribucije,
jer ako je kod distribucije onda imamo problem.
OK moguće je kod poplava i suša ali sada je nekao međuvrijeme koje bi trebalo davati dobru i kvalitetnu vodu,ali bez obzira obradom i kemijskim sredstvima nije nikakav problem očisti vodu od zagađenja

A što reći kod nas je sve moguće i kontrola je definitivno u svemu na minimumu osim vjerojatno na plaćama a ovo je možda i reakcija na istu

Što se tiče pretvorbe TDS/GH fakat ne znam ,nisam išao za tim jer mi ne treba mjerim ono što trebam gotovim rješenjima ali danas sa internetom sve je lakše

No uvjek može postojati problem u koeficijentima koji nisu srazmjerni kako nešto pada ili raste,pa univerzalna formula u tom slučaju mislim da nejde,jedino gotova tablica ,e sad jel je ima ....guglaj

Lp