Srpanj 19, 2025, 10:56:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Eleocharis Acicularis  (Posjeta: 4680 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Eleocharis Acicularis
« Odgovori #25 u: Ožujak 09, 2009, 02:50:59 prijepodne »
wickerman 6 sati ti je za preko jedan watt po litri, a to bi bilo ovako prema amanu kako on preporuča.

dimenzije akvarija =180*60*60

3X MH HQI 150W

3 x (4*36W PC)

6*54W/865 T5 HO

Ja za sada držim stari foroperiod i HQI rasvjeta mi je još uvijek na 3 sata dnevno, dok su T5 na nekih 10 sati dnevno i to sve bez pauze u foroperiodu. Jako sam zadovoljan i mislim da je već svo bilje pustilo korijenje, a HC mi se u zadnjih nekoliko dana baš jako počeo širiti, tako da ne mislim ništa riskirati, već ostaviti još tjedan do dva dok ne dobijem na biljnoj masi upravo ovako kako je da ne bi došle alge u posjet.

Offline Area5189

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #26 u: Ožujak 09, 2009, 17:31:12 poslijepodne »
a dobro,ti kad upalis mh susjedi misle da su nlo-i.ja imam 1w po litri i drzim 10h,pocet su polako spustat na 8
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Ožujak 09, 2009, 18:28:34 poslijepodne »
Ovo što sam stavio je preporuka koje se okvirno treba pridržavat. Ja mislim imati svjetlo neovisno o svojoj litraži oko 8-9 sati dnevno, ako ne i više. Stvar je u tome da staviš i više gnojiva kako bi biljke imale što uzimat, a da se ne jave alge.

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #28 u: Ožujak 09, 2009, 18:50:26 poslijepodne »
naravno treba nac sklad izmedju toga,ovo s 8h i nije lose,malo se ustedi i na struji.vidio sam ovu tablicu i prije,ali nekako mi se nije dalo mijenjat rezim rasvjete jer mi je sve ok zasad.mozda smanjim na jednom bas za usporedbu
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline veljo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rab
« Odgovori #29 u: Ožujak 09, 2009, 19:01:01 poslijepodne »
Evo primjetio sam nakon par dana da se "cobomba piauhyensis" pomalo zatvara nakon 6 sati svijetla (kao i sve ostale biljke koje se preko noći zatvaraju) iako ono gori oko 8 sati, tako da mislim da bi 6 sati bilo dovoljno i to znači automatski manja šansa za alge. Ali tu se gubi glavna funkcija akvarija kao ukrasa stana jer je 6 sati stvarno premalo a kad svijetlo ne gori to je samo jedna tamna kocka.