Kolovoz 02, 2025, 13:59:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Početnička greška ili...?  (Posjeta: 1143 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Početnička greška ili...?
« u: Ožujak 04, 2009, 10:30:27 prijepodne »
1. Dakle nov sam i od prekjučer u akvariju imam 5 korija (3 šarena i 2 albina) i 3 otića (54l akvarij). Jučer sam načul razgovor u Viliju da kod kupnje riba teba biti više ženki, a manje muških. Gledajući moje korije čini mi se da imam 4 muška, koji se druže i jednu albino ženku koja solira. Uvjek se drži svojeg kutka akvarija i ne izlazi puno iz njega. Kad dođu ostali do nje druži se ona s njima u svom kutku, ali ih ne prati u ostatak akvarija. Pretpostavljam da je ženka jer je očito manja od ostalih i ima manju leđnu peraju.
2. Da ne ponovim istu grešku jel mogu ić na ovu litražu, i u kombinaciji sa corijima i otićima, rasbore i koliko muških i ženskih, i da li djelatnici u pet shopu znaju razlikovat spol (jučer sam gledal curu u Viliju koja je sama pokazivala djelatniku kod kupnje koje muške, a koje ženke hoće od riba).
3. Da li otići jedu normalno riblju hranu ili je obavezna prihrana sa pofurenim povrćem?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: Početnička greška ili...?
« Odgovori #1 u: Ožujak 04, 2009, 13:57:48 poslijepodne »
To sto je kori najmanji ne znaci da se radi o zenki. Ne bih da te prepadam, ali meni su takvi najcesce ugibali... Gotovo je pravilo da se u tim prodajnim aq nalaze braca i sestre iz istog mrijesta, pa bi logicno bilo da su svi priblizno jednake velicine. Ukoliko jedan odstupa, vrlo je moguce da ima neki problem u razvoju.

Zapravo kod razlikovanja muzijaka i zenki korica velicina ide u korist zenke. Potrazi tu na forumu su bile slike ledjne peraje muzijaka i zenke paleatusa (koje vjerojatno imas). Kod muskih je spicasta, kod zenki zaobljena i kako rekoh zenkama je trbuh deblji.

Promatraj tog malenog corica... Zelim mu da brzo stigne druge... :heart:

Rasbore kupujes jatno i omjer i nije prevazan, jer traze posebnu vodu za razmnozavanje. A kako bi trebalo uzimati vise primjeraka, sigurno ce se tu naci i muzijaka i zenki...
Prodaju se prilicno mlade, tako da je gotovo nemoguce u toj dobi razlikovati spol...

Otice nisam nikad imala, pa cu prepustiti nekome drugome taj odgovor...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Početnička greška ili...?
« Odgovori #2 u: Ožujak 04, 2009, 14:51:13 poslijepodne »
Aha, skužil sam razliku u peraji. Dakle imam 3 ženke i 2 muška, a ova mala je ženka. Jede ona i kreće se, ali najviše u radijusu koji 10 cm oko kamena gdi se najviše zadržava. Idem joj malo pomaknut kamen možda joj poremetim njezino viđenje feng-shuia akvarija pa se počme više družit s ostalima;).