Kolovoz 02, 2025, 15:56:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Neke čudne mrljice?  (Posjeta: 1927 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Neke čudne mrljice?
« u: Veljača 26, 2009, 12:40:32 poslijepodne »
Evo mene sa pitanjcem -?

Aq je u upotrebi nepunih mjesec dana. Ciklirao se oko 14 dana pa ubacio prve stanovnike 3 corya i sijamskog algojeda(poprilično su živahni i čini mi se da im je ok, eno plivaju ko divljeci i komunale) :P
Pitanje glasi: jučer sam primjetio na staklu ko neke dvije smečkasto zelene mrljice promjera kojih 0,5 cm na suprotnoj strani od filtera(probapo sam prstom skidat i lako ide dolje). Aq je 54l, rasvjeta 1x15w power glo 18000k + reflektor(u pripremi imam još jednu lampu od 15w al nije upaljena), biljke anubias, crypte, mahovina i rogolist na površini. Rasvjeta mi je do prije četri dana bila na 10 sati dnevno, a sad je na 12 jer sam počeo stavljati easy carbon(0,75ml na dan), ribe hranim jednom na dan u vrlo malim količinama, filter hang on 300l/h, temp vode 26,5. Bilje odlično raste crypte pustile dva nova lista, anubius također.

Bojim se da opet imam problem sa algama jer u tom aq sam u prijašnjem setupu imal ogromne probleme, pa sam sve radil ispočetka, aq dobro opral čak dez sa octom i hipermanganom i novi filter i podlogu stavil. Sve novo! Probal sam fotkati al mi je fotić čudan i ne mogu dobro uhvatit (ne vidi se)
Hvala na pomoći :(

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Neke čudne mrljice?
« Odgovori #1 u: Veljača 26, 2009, 13:10:06 poslijepodne »
najvejrojatnije je problem alge - pokušaj na 2 - 3 dana totalno zamračiti akvarij...fora dosta često pali, pogotovo kad se algetine još nisu raširile
a na staklu je gotovonormalno da se rade zelene točkaste alge - no njih skidaš magnetom ili plastičnom karticom, i uz redovito skidanje nema problema!

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Veljača 26, 2009, 18:44:42 poslijepodne »
obožavam akvaristiku, totalno me opušta al ovo je već stvarno za pop :-X
nemam sreće,al se nadam da će ostat samo na tome,evo skinuo sve kompletno i sad opet blista, kak dugo :(

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2009, 00:34:44 prijepodne »
Tek kad ih pocnes ignorirati, same ce nestat... Ma zapravo ove sa stakala nece, ali kad uhvatis ritam i onako bez mnogo pripreme krenes to radit prestat ce biti obveza i odmah ces biti zadovoljniji... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline skatavic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2009, 01:15:10 prijepodne »
Zahebana ta akvaristika >:(