Kolovoz 14, 2025, 12:39:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesni Diskusi  (Posjeta: 1214 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomek_87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Bolesni Diskusi
« u: Veljača 27, 2009, 08:56:14 prijepodne »
Imam diskuse u akv. i samo počne odbijati jesti nakon nekog vremena se napuhne ko žaba žive koji dan i ugine . Koja je to boles i kako je izlječiti ??  :'( :'(

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Odg: Bolesni Diskusi
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2009, 09:35:36 prijepodne »
Mislim da ti je to trbušna vodenica  :'( . Ako se ribica raspukne u akvariju velika je mogućnost da zaraziš ostale ribe....

Sve u svemu pogledaj ovu staru temu, nadam se da će pomoći.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=27733.msg341266#msg341266

Ja sam imao jednog ajmonera koji se tako napuhnuo i odmah sam ga odvojio. Nažalost uginuo je ali na sreću ostale ribe se nisu zarazile. Nadam se da će sve ribice biti dobro.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2009, 10:28:18 prijepodne »
HVALA TI nadam se da ču diskusa izvući iz nevole  :'(

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2009, 14:38:57 poslijepodne »
imo istu situaciju i ribu je gotovo nemoguce izvuc, ja sad neznam jer ima nesto novo od ljekova...Uglavnom cesto je rijec o mjehuru ako je riba onak jako napuhnuta i cak pliva naopacke ili onak postrani...

Bas kada sam imo taj problem (na jednoj ribi) sam se raspitivo i neki su znali laganim pritiskom kao istisnut zrak (sto ja nebi bas preporucio i ja nisam radio)...uglavnom promjeni dio vode recimo 50% kroz jedan dan ili cak i duze (to uvjek pomogne diskacima) a ovog napuhnutog izdvoji i stavi mu neki ljek sirokog spekrta djelovanja (iako od njih rijetko kakva korist) mjenjaj mu redovito vodu pokusaj ga nahranit i izmoli 10 ocenasa...

Uglavnom kad sam imo taj problem istestiro sam vodu na sve moguce i bila je normalne kvalitete nis nije bilo iznad normalne razine.

Evo znam da ti nisam nis pomogo jer zapravo pomoci niti nema, jedino ako nema neki novi ljek na trzistu, ili neko ima neku drugu ideju i nacin kako to rijesit.
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 01, 2009, 18:35:29 poslijepodne »
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Diskus je još tu većer uginuo  :'( :'( :dead:

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #5 u: Ožujak 02, 2009, 09:45:17 prijepodne »
Baš mi je žao... :(
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Ožujak 02, 2009, 15:51:06 poslijepodne »
ivborosa, s duznim postovanjem al u tvom tekstu nema mnogo istine. Trbusna vodenica nema veze s "mjehurom" i bas nikakvo stiskanje ne pomaze.

Taj lijek sirokog spektra... sto bi bio? Jako stura informacija. Ako se stavi pravi lijek i tek kako ima sanse riba osim ako su vec svi organi zahvaceni.

Vodenica je sindrom a ne ime bolesti, oznacava ju zatajenje bubrega koje dovodi do napuhanog izgleda (nakostrijesene ljuske i tijelo) jer se voda ne izlucuje, uglavnom su u tom stadiju vec zahvaceni i drugi organi al dok bubrezi nisu trajno osteceni ima sanse za oporavak. Ne pomaze niti jedan lijek koji se moze kupiti u pet shopu (iako neki tvrde da su uspjeli izlijeciti nekima...) vec treba otici u apoteku i kupiti neki humani antibiotih sirokog spektra kao sto je eritromicin. U kombinaciji s gorkom soli se da napraviti nesto. Prije nekog vremena je Ribac napisala dobar tekst o tome pa neznam zasto ga svi izbjegavaju i izmisljaju razloge zasto se nemoze lijeciti.

A ako se kojim slucajem nema volje lijeciti ribu (sto mi nije logicn s obzirom da diskusi dovoljno kostaju da bi ih se lijecilo) onda tu ribu odmah izvaditi iz akvarija i eutanazirati jer ako ugine u akvariju velika je mogucnost da ce se ostali zaraziti. Ako je neka vec uginula tako, onda ocekuj nove slucajeve bolesti.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...