Kolovoz 05, 2025, 06:16:30 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: s čim početi ??  (Posjeta: 2565 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dandaš

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
s čim početi ??
« u: Veljača 13, 2009, 14:04:23 poslijepodne »
dobio sam akvarij u kojem su momentalno pirane(koje su na prodaju 6 kom )
zanima me s čim mi je najbolje početi pa bih volio pomoč za početak
zasad imam jednog čistača cca 15 cm kojeg ču ostaviti
akvarij je velik(150x50x70)ima mjesta za šaroliko društvo
vežem se uz naslov s čim da počnem
hvala  :P

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: s čim početi ??
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2009, 15:50:29 poslijepodne »
Pozdrav! .Moj savjet ti je da vidiš sam čitajuči teme tu na forumu,na početnoj stranici i opčenito na Netu što ti se sviđa od ribica,naravno uz njih je i opis što zahtjevaju,pa možeš vidjeti ili pitati ovdje da li bi mogle kod tebe uz navedenu tehniku i litražu uspjevati.Recimo neka osnovna preporuka je da izbjegneš PREšaroliko društvo,ako se odlučiš za recimo ciklide,pravi ciklidaši slažu biotop,što sličniji onome u prirodi,znači tu spada i odabir riba iz istog područja(Koliko je to moguče)i bla bla bla...Več za početak imaš akvarij više nego dobre litraže,i izbor ti je stvarno širok..Sretno i samo pitaj

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2009, 17:51:18 poslijepodne »
Razmisli i želiš li toplovodne ili hladnovodne ribice, a i želiš li puno bilja, ili ga uopće ne želiš. S takvom veličinom akvarija, stvarno možeš što želiš. Nemoj se zaletiti prebrzo, razmisli, pa kreni.  :D I naravno dobro nam došao!!!
I love ribeki

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2009, 18:07:50 poslijepodne »
Počni sa nečim jednostavnijim. Moj savjet je da za sada ostaneš kod ovih riba koje imaš i malo proučiš po forumu što te zanima. Kad to napraviš i iskristaliziraš kakvu vrstu akvarija želiš imati, onda postavi pitanje koje ribice da staviš unutra. Kao što možeš vidjeti, glavna podjela je na toplovodne i hladnovodne, a kod toplovodnih možeš birati dali ćeš ciklide u akvarij koji baš ne koegzistiraju s biljkama ili ćeš neke tetre i slične ribe, a glavni fokus će ti biti na uređenje biljnog akvarija. U svakom slučaju pročitaj vodić za početnike sa prve strane i navali na pitanja.

Offline tkalcho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • The Truth is Out There.
    • Akvarij.net
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2009, 18:45:28 poslijepodne »
Joj, kakav ja tu malawi vidim  :woot:
Mladen, 095 81 24 244
[email protected]

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2009, 19:23:16 poslijepodne »
E pa odluci sam sto bi zelio,glavne podjele su tropske ribe(izbor zivorotki koje su kod nas balkanaca totalno zapostavljene,pa nema velik izbor ali ima svega,pa neke jatne ribe,danios tetre,a mozes i biotop slagat?)pa hladnovodni akvarij(odlicna velicina,zlatne i ostala ekipa,fenomenalne ribice)pa neki ciklidni..pa imas izbora,prouci pa sam vidi..glupani po meni samo slijepo gledaju na jedno,sve treba probat,pa vjerujem da se neces zadrzat samo na jednom akvariju hehe.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2009, 19:57:21 poslijepodne »
Na početku pozdrav i dobrodošao u svijet nas kak moja bolja polovica kaže "luđaka" ili zaluđenika. Akvaristika općenito ne podnosi sve na brzinu i iziskuje dosta vremena i strpljenja. Kao što su već i prije mene rekli dobro pročitaj vodić za početnike i dobro razmisli da ne trošiš lovu bez veze. Akvarij ti je odličnih dimenzija, ja bih ostavio za sada ovo što imaš i počneš s time jedno vrijeme, kad poloviš konce kolko tolko probaj s nečime što ti se sviđa. Pazi na biljke koje misliš stavljati, započni s nečim manje zahtjevnim isto tako i s ribicama, ne bih ti preporučio živorotke mada je akvarij velik jer ćeš imat problem oko malaca kad dođu na svijet(mislim količinski), mada su živorotke barem po meni idealne za početnike i sam sam imao black molly-e al se previše brzo množe pa nisam više imao kud s njima i na kraju sam sve poklonio i trenutno se ciklira nova postavka. Što sam dug, ak nešto trebaš pitaj, ekipa je odlična i meni su i više nego pomogli, pa evo hvala im! Sretno

Offline Dandaš

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2009, 22:58:38 poslijepodne »
hvala svima na savjetima i dobrodošlici :klap:
malo sam čitao i vidim da je to cijela nauka pa mislim da ču malo proučavati dok ne skužim što mi je najbolje za početak a da nije prezahtjevno

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2009, 23:37:25 poslijepodne »
pozdrav i dobrodosao  :up:

malo sam čitao i vidim da je to cijela nauka pa mislim da ču malo proučavati dok ne skužim što mi je najbolje za početak a da nije prezahtjevno
ako odaberes malawi sigurno neces pogrijesiti  :D

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2009, 23:44:54 poslijepodne »
ej nema nagovaranja  :D :D :D

Biljni akvariji su zakon  :D :D :D :D