Kolovoz 16, 2025, 10:20:49 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ichthy u akvariju - početnik  (Posjeta: 776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Coce

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ichthy u akvariju - početnik
« u: Veljača 01, 2009, 12:33:02 poslijepodne »
Dakle, da malo opišem situaciju. Neopreznom kupnjom u jednom shopu u ZG sam unio ichy u akvarij. Iskreno pet minuta nakon što sam pustio ribicu u akvarij sam skužio da ima bijelih točkica po sebi, pa sam ju izvadio i vratio u dućan. Čak su mi i vratili lovu.
Ali drugi, treći dan su se počele bijele točkice pojavljivat na ostalim ribama. Digao sam temperaturu sa 24 na 27-28. Kupio medimor i završio jučer završio prvu kuru liječenja sa drugom promjenom 30% vode. Na ribicama više ne vidim bijele točkice.
Danas sam na jednoj švetici primjetio fin rot. Ostale ribice se čine u redu. E sad slijedi pitanje:
Kaj da radim sa šverticom, da li da ju izdvajam ili da liječim ponovno cijeli akvarij? I kakve su šanse izliječenja.
BTW danas sam mislio staviti i aktivni ugljen u akvarij i početi spuštati temperaturu, polako natrag na 24. Da li je to u redu?
I za kraj, kupil sam nekakve vitamine za ribe, da im malo ojačam imunitet nakon liječenja. Da li da im to u ovom slučaju dajem i ima li smisla davati vitamine dok je aktivni ugljen u filteru?
Malo davim sa dugačkim mailom, ali nakon što sam se riješio Ichthyophthiriusa bez većih gubitaka ribica, danas me ovo sa švertom ubediralo.
Pozdrav svima!

Offline goranza

• Punopravni član
Odg: Ichthy u akvariju - početnik
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2009, 16:08:52 poslijepodne »
Nemam iskustva sa fin rot ali svakako preporucujem karantin, da se ne prosiri i na ostale. Vitamine mozes davati i kad je ugalj tu...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: Ichthy u akvariju - početnik
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2009, 16:48:18 poslijepodne »
bok coce!
ovak: izdvoji šverticu u karantenu i ponovi kuru medimorom, meni je izliječilo foxića sa uznapredovalim stpnjem fin rota (više uopće peraje nije imao).
u glavnom akvariju napravi tako kako si rekao.
vitamine svakako stavljaj u vodu, i toj bolesnoj švertici.
pazi na kvalitetu vode i javljaj situaciju.
ne daviš, što dulji post sa što više informacija uvijek dobro dođe ;)
zg centar