Srpanj 27, 2025, 14:57:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DIY PRIJEDLOG  (Posjeta: 1173 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kjunno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
DIY PRIJEDLOG
« u: Siječanj 31, 2009, 21:08:11 poslijepodne »
razgledavajući razna riješenja za diy pozadine došla mi je na pamet jedna ideja,naime primjetih da večina članova radi jednu osnovnu grešku a to je da naprave (nekad i fenomenalne)pozadine ali su one(često)u sukobu s ostalim kamenjem u akvaču i bojom i oblikom pa je moj prijedlog slijedeči: prvo nabavite kamenje za akvač pa prema njemu(nakon što ste ga namočili da vidite koje je boje zaista)farbajte pozadinu.i naravno.vodite računa da ako koristite oblo kamenje i pozadina bude oblija,a ako koristite oštro kamenje tada i pozadina neka bude "u gruboj obradi".hoču reć da bi zapravo idealno bilo postići što manju razliku između boja pozadine i kamenja pa da sve nekako izgleda prirodnije sa što manje kontrastrnih prijelaza.ispravite me ako griješim...

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: DIY PRIJEDLOG
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2009, 11:36:27 prijepodne »
ostroumno :roll:
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: DIY PRIJEDLOG
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2009, 12:35:33 poslijepodne »
razgledavajući razna riješenja za diy pozadine došla mi je na pamet jedna ideja,naime primjetih da večina članova radi jednu osnovnu grešku a to je da naprave (nekad i fenomenalne)pozadine ali su one(često)u sukobu s ostalim kamenjem u akvaču i bojom i oblikom pa je moj prijedlog slijedeči: prvo nabavite kamenje za akvač pa prema njemu(nakon što ste ga namočili da vidite koje je boje zaista)farbajte pozadinu.i naravno.vodite računa da ako koristite oblo kamenje i pozadina bude oblija,a ako koristite oštro kamenje tada i pozadina neka bude "u gruboj obradi".hoču reć da bi zapravo idealno bilo postići što manju razliku između boja pozadine i kamenja pa da sve nekako izgleda prirodnije sa što manje kontrastrnih prijelaza.ispravite me ako griješim...

Imaš pravo što se tiče oblika, a na kamenje i na pozadinu se s vremenom nakupe alge tako da nijansa boje ne igra baš neku ulogu. Više bi se trebalo obratiti pozornost na boju podloge (da odgovara pozadini:up:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)