Kolovoz 07, 2025, 16:35:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Rupe u glavi  (Posjeta: 11774 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline The Igor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Rupe u glavi
« Odgovori #50 u: Ožujak 10, 2009, 12:14:34 poslijepodne »
pozdrav svima .netko je gore spomenuo njezne ribe i utjecaj promjene temp.vode na njih.prvo bi naglasio da je oscar ciklid a svi ciklidi su osjetljivi na promjene temperature tako da i velikog oscara bi stavio pod" njezne ribe".prvi put sam skrenuo paznju na temperaturu vode a sada bi na kvalitatu jer mislim da je problem ipak u vodi.ceste izmjene vode ,dobra filtracija to je osnova za sve ciklide pa i oscara.moja strast su clanovi kraljevske obitelji i imao sam problema na pocetku upravo sa rupama u glavi,kod mene je bio problem nagla promjena temperature u akvariju i uspjesno sam to izljecio sa spirohexolom sto i tebi zelim.sretno

Sada mijenjam nesto vode otprilike svakih tjedan i pol. Imam dva unutarnja filtera - jedan veci sam dobio sa akvarijem a dodao sam i jos jedan mali od 250L/h kojem je zadaca uglavnom opskrba kisikom. Postavio sam ih tako da se sav krupni otpad usmjeri prema manjem filteru koji se relativno brzo zastopa pa ga cesto cistim a veliki filter ostaje cist dugo vremena i odlicna je farma dobrih bakterija  :D

Offline The Igor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Rupe u glavi
« Odgovori #51 u: Ožujak 10, 2009, 12:25:43 poslijepodne »
pa koliko se može promijeniti temp u jezeru ili rijeci tokom dana? mijenja se temp samo površinskog dijela, ostalo ostaje isto.
i nemoj slučajno davati medazol ili bilo koji drugi lijek kojem je istekao rok. mislim, 40 kn nije tak skupo.

Pa ne mijenja se bas puno svakodnevno ali minimalno 1 stupanj promjene se moze ocekivati.Kad po ljeti idem na kupanje primjecujem i vece promjene u temperaturi  :P
Jos neko vrijeme necu koristiti ljekove, mozda ce bolja prehrana obaviti bolji posao.