Srpanj 26, 2025, 07:42:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Filtar za ribnjak  (Posjeta: 991 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mtomasic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Filtar za ribnjak
« u: Studeni 23, 2004, 15:10:00 poslijepodne »

Uf,uf,uf,..... Registrirati se kod Vas teže nego u "slobodne zidare".....

Desetak godina bavio sam se akvaristikom (hladnovodne, živorotke, trihogaster, .....), sve probleme dok nisam apsolvirao (eitaj, dok me/mi obitelj akvarije nije "bacila" van). Sada, tema je RIBNJAK 3500 l vani, u kamenjaru, s 30-ak karasijusa, vodenim i biljem kamenjara.

Problemi opreme, koje u Hrvatskoj nije bilo I NEMA. Zamislite mog "oduševljenja", do?em s terena a prije tjedan formiran vanjski filtar "piški" vodu ribicama vanka, unutarnji filtar "radi" (da li se to može nazvati radi prljavštinom zaeepljen ?!) kap ..... po ..... kap.

Gospodo, konstruirao sam, napravio, isprobao UNUTARNJI FILTAR 40 l, radi cijelo ovo ljeto (još je u ribnjaku). Da li to u Hrvatskoj ikoga zanima, interesira, da bi ga recimo proizvodili, a ne uvozili takve koji ne funkcioniraju ?!
mtomasic

Offline XoFoX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
    • Zminj24 web site
Filtar za ribnjak
« Odgovori #1 u: Studeni 23, 2004, 15:22:00 poslijepodne »

Mene zanima takav filter jer ja imam uz pravi akvarij i mali vanjski ribnjak-vodoskok koji mi zbog zelenih algi izgleda glup i ružno pa bih zbog filtracije i ja morao stavit unutra jedan takav filter.

Pa ako možeš napiši kako si to napravio, gdje si kupio stvari itd.

U Hrvatskoj ima ljudi koji su za to zainteresirani samo nema nekih firma koje bi to proizvodile....
Žminj/Istra/Hrvatska

Offline chubby

• Punopravni član
Filtar za ribnjak
« Odgovori #2 u: Studeni 23, 2004, 16:16:00 poslijepodne »
Dobro dosao. ima nas ovdje puno koji smo "sami svoji majstori" i uglavnom medjusobno razmjenjujemo iskustva, jos niko nije nasao investitora ili sponzora za svoj projekt ... ali ko zna, mozda bas slobodni zidari zamjete nekoga pa ga preporuce za lozu