Svibanj 03, 2025, 21:58:34 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: upomoć!!!  (Posjeta: 1236 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
upomoć!!!
« u: Siječanj 11, 2009, 18:20:59 poslijepodne »
malo sam pogriješila pri prvom pokušaju izrade co2 i ušlo mi je kvasca u vodu..cijela se voda zabijelila ko da je magla u njoj.odmah uključila zračnu pumpu,pogasila sve ostalo i pola vode izlila vani..kasnije nakon aktiviranja akvarija voda je i dalje bila bijela,malo mutna ali ne baš toliko..parametri su mi: ph 7,5;kh 10; gh 16;ali no2 2..ponovo promijenila nekih 20 - 30 % vode i dodala akvatana....co2 je isključen ali bar radi normalno..zračna pumpa ubačena i radi na najjače..akvarij je biljni,55 litara..bojim se dodavati bilo šta još od kemije,tj neznam šta više???
šta da radim?????

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: upomoć!!!
« Odgovori #1 u: Siječanj 11, 2009, 18:59:54 poslijepodne »
nema brige...  :D
sve si dobro napravila, neće ribama ništa biti. I meni se to dogodilo dva puta jer je reakcija kvasca bila preburna. probaj drugi put dodati malo sode bikarbone u smjesu, pa neće tako jako reagirati. Samo za sada ostavi zraču pumpu da radi i to je to.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Siječanj 11, 2009, 19:26:49 poslijepodne »
joj hvala cigo..kad mi se to dogodilo napravila sam co2 preko jedne boce,nepovratni ventil.stavila jesam sode ali mi je cjevčica ostala niže pa je ušao kvasac direktno u cjevčicu.dok sam čekala da se stabilizira malo akvarij napravila sam co2 preko dvije boce i sada radi ok ali sam ga isključila na malom ventiliću za podešavanje zraka.trebam li još šta dodavati i kada i kad ću moći ponovo upaliti co2..idem sada ponovo izmjeriti parametre vode...uf...
samo buljim u akvarij i čekam hoće li koja riba izvrniti škrge..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Siječanj 11, 2009, 20:53:44 poslijepodne »
evo malo je voda bistrija nego je bila..zrak mi je na najjače.nakon sat i po vremena parametri vode su mi ph 7,kh 9, gh 17,no2 1,5..malo je pao..nadam se da će sa ubacivanjem kisika i dalje padati.. jel mi to ok?? trebam li šta još večeras napraviti da mirna odem spavati??

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 11, 2009, 22:48:40 poslijepodne »
ma nemaš uopće potrebe za živciranjem, sam odeš spavat i ostaviš zrak na najače tek preventivno. Sutra opet promijeniš dio vode, ak baš oćeš biti 100% siguran.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2009, 22:11:23 poslijepodne »
Sad mi je žao što nisam ovo pročitala na vrijeme.Ne znam što imaš od riba,ali meni se to preko nekoliko puta dogodilo i nitko nije stradao.S tim da nisam izmjenjivala vodu.Malo pripaziš kad krenu mjehurići co2 da nije preburna reakcija i nema frke.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2009, 22:51:53 poslijepodne »
hvala ljudi..ribe su sve žive.jedino mi sada po bilju ima malo sluzi ili čega već.onako bjelkasto-sivo....nešto sam rukama sama skidala a nešto se nadam da će odratiti i čistači..i da..kako pehovi ne dolazi samo jedan tako sam danas trčala po novi filter.uzela unutarnji,namjerno malo jači sa cjevčicom odozgora da mreška vodu.mlaz je užasno jak ali sam ga okrenila prema staklu tako da nema nošenja biljki a cirkulacija odlična.ubačen i ugljen pa će valjda pokupiti moje greške..a taman sam se htjela pohvaliti koliko mi biljke super izgledaju i kako se anubiasi lagano šire i umnožavaju jer sam jedan veliki isecirala na djelove...