Lipanj 29, 2025, 22:40:32 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Mali problem...  (Posjeta: 1098 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline toncek12

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Mali problem...
« u: Siječanj 12, 2009, 07:10:35 prijepodne »
U ter.di mi je A.seemanni sam danas opazio nešto čudno...u posudici za vodu bila je utopljena neka buba?? ima ticala,crvenu glavu,crna krila i velika je svega 1cm sa ticalima...da napomenem da su mi se u tom ter.pojavljivale one male mušice...čitao sam da to nesmeta i da samo isušim malo treset pa da če nestat,i dobro tako je i bilo... nema ih več neko vrijeme i sad idem malo navlažit ter.i pogledam u posudicu i tamo jeb..a buba leži mrtva.znači preko noći je pala u nutra...e sad kaj da radim? neznam dal se meni pričinja al u nutra nešto koda lagano krcka...presvukla se prije par dana i košuljica je još uvjek u nutra u rupi ispod panja...fala Bogu kaj je nešto nije ubilo dok se presvlačila...dal da ja izvadim pauka van i da malo zemlju stavim u pekanu skupa s tim panjem ili šta da nap.?još je uvjek friško od presvlačenja,nebi je uznemiravao(9.1.09 se presvukla)...ajmo dečki i cure upomoć!

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Mali problem...
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2009, 15:39:08 poslijepodne »
Moje misljenje ti je da nist ne diras dok se malo ne oporavi od presvlacenja bar bi ja tak napravio, ono dok malo dode k sebi da ju bas ne uznemiravas sad odma mislim da joj nece nist bit u tih par dana.
Pricekaj da ti netko iskusniji s foruma kaze svoje misljenje, jer ja sam jos debelo na pocetku ;)
Sretno!

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2009, 15:53:47 poslijepodne »
po meni su te bube dosta aktivne i da ih ima još sigurno bi ih vidio...možda je buba jednostavno ušla u ter.i utopila se u posudici... -?

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 12, 2009, 16:37:34 poslijepodne »
Pa i to je moguce da je nekak usla i utopila se u posudici, al ak ih nema vise mislim da nema razloga za zabrinutost!

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 12, 2009, 18:54:57 poslijepodne »
cuj ako ces bit siguran pazljivo izvadi pauka van, ocisti terarij stavi drugi treset i pauka nazad. musice se mogu namnozit jer je ventilacija losa. ali onda bi bilo i plijesni i svega

Offline RomanC

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2009, 21:27:03 poslijepodne »
Mušice ne smetaju. One ne mogu ništa pauku.
A kakav je terarij - stakleni ili drveni (iverica)?
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2009, 21:59:14 poslijepodne »
ma ter.je odličan,ima supeer ventilaciju...diagonalnu,ako te baš zanima ima na prvih 7 A.seemanni i ima ter.
mušica više nema,otišle su i nije ih bilo puno,nego muči me ta buba,otkud ona unutra i neznam dal ih ima još...
za sad je sve ok...ako se još koja pojavi vadim sve van i s tim u pekanu....

Offline RomanC

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 12, 2009, 22:08:22 poslijepodne »
Pogledaj panj. Ako su ti bube u terariju, onda su najvjerojatnije u drvetu.
Ako ih nema u drvu onda je vjerojatno ušla u terarij.
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus