Srpanj 18, 2025, 05:34:07 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Samo bilje  (Posjeta: 1172 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline neven

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
Samo bilje
« u: Studeni 23, 2004, 20:04:00 poslijepodne »

Pozdrav!

Napravio bi si jedan mali akvarij (60-tak l) u kojem bi držao samo bilje. PA me sad zanima da li mogu ja rast bilja malo nafrizirat (kužim ja sve cikluse koje treba bilje, ali ipak...), tj. da stavim jedan pošteniCO2 reaktor, svijetla par kW i dobru podlogu, ono svi uvjeti potrebni za rast samo malo jaei :). Da li bi time dobio na kvaliteti bilja i brzini rasta ili ne? Bi li bilje "izdržalo" 24 sata svijetla ili nije potrebno?

Hvala, Neven.
Pula

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Samo bilje
« Odgovori #1 u: Studeni 23, 2004, 21:03:00 poslijepodne »
Dobio bi na kvaliteti i brzini rasta, naravno. Mislim da 24 sata nije opcija, bilju treba i noc.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline chubby

• Punopravni član
Samo bilje
« Odgovori #2 u: Studeni 23, 2004, 21:49:00 poslijepodne »
daj se prije odluci koje bilje hoces, jel svaka ima svoje vise ili manje specificne zahtjeve u pogledu svjetla, vode, ....

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Samo bilje
« Odgovori #3 u: Studeni 23, 2004, 21:59:00 poslijepodne »
Uzni humus za cvjeae, preko toga živo tlo, pa reko tog pijesak.

Složi bocu CO2 i stavi 3x15w sa reflektorima koju eeš držat 9-10h dnevno(od više svjetla ee ti samo alge divljat).

Unutra stavi neke guppye da seruckaju i nemoj radit prevelika komešanja vode, tj. nemoj obogaaivat vodu kisikom.

Offline Dado

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
Samo bilje
« Odgovori #4 u: Studeni 23, 2004, 23:57:00 poslijepodne »
Bilje ne može izdržati 24 sata svijetla, bilje treba dan i noa za normalan rast, važno je opskrbiti ga s dovoljnom kolieinom svijetla (tj. w/l) za odre?eni fotoperiod, npr. 12h je više nego dovoljno, baci malo pogled na postove o fotosintezi...
Još jedna stvar, ne traže sve biljke jednaku kolieinu svijetla, kao ni jednake parametre vode, tako da bi i to trebalo uzeti u obzir...
E i pazi eime aeš gnojiti, tj. posebnu pažnju obrati na fosfate, da ne bi bilo ajme :)
Non nobis, non nobis, Domine,
sed nomini tuo da gloriam!

Jadera

Offline neven

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
Samo bilje
« Odgovori #5 u: Studeni 24, 2004, 18:31:00 poslijepodne »
Citat: chubby
daj se prije odluci koje bilje hoces, jel svaka ima svoje vise ili manje specificne zahtjeve u pogledu svjetla, vode, ....

Pa to je normalno, ali sam htio znatisamo okvirno.
Pula