Studeni 01, 2024, 00:15:04 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: Početi morski ili...  (Posjeta: 1166 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wiz

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Početi morski ili...
« u: Siječanj 10, 2009, 19:32:17 poslijepodne »
Pozdrav.
Kako se bliži povrat poreza zanima me koliko je pametno raditi morski akvarij u akvariju veličine 80x40x40? I na kraju koliko bi ta zabava došla (oduzmite akvarij)? Hvala na odgovorima!  :up:

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 44
Odg: Početi morski ili...
« Odgovori #1 u: Siječanj 10, 2009, 21:26:13 poslijepodne »
početi morski ili? ja bi ti preporucio ili jer mislim da ti povrat poreza nece bit dosta... ;)
Split / Hrvatska

Offline Otto

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Homo Delphinus is not just a concept!
« Odgovori #2 u: Siječanj 10, 2009, 21:49:22 poslijepodne »
Nisam baš kompetentan da ti puno pričam o morskom, ali čitajući i planirajući svoj mogu ti reći da je veći akvarij lijepši, lakši za održavat i naravno skuplji. Svi koji imaju "mali" htjeli bi "veći" :D
Na tebi je da odlučiš ;)

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #3 u: Siječanj 10, 2009, 21:59:39 poslijepodne »
80x40x40 , staklo bi trebalo biti bušeno i trebao bi imati sump.. to za početak.

Sump sadrži:
skimmer 1600kn minimalno
Povratna pumpa - 300-400kn
Živo kamenje.. nekih 10-15kg, kila Živog kamenja od 100-170kn... zavisi kako naletiš i gdje uzmeš
Živi pjesak opet ista priča kao red iznad, malčice jeftinije.
Rasvjeta ... ovo je ono što košta! ... tu ide od 5-7 lampi.... zavisi što misliš držati uglavnom 6 komada je moj savjet. Poštene lampe ispod 100kn nema + prigušnice za lampe.. na jednu idu dvije lampe... znaći tri komada po nekih 120-170kn... opet ovisi gdje uzimaš...

I za kraj bih ti rekao da odmah ideš na staklo 100 ili 110 x 50 x 55 ili 60(h) ... :D

Ili odi težim putem... koristi se jeftinijim proizvodima i slabijim markama... ali to će te na kraju ispasti još i više....

Nadam se da nisam ubio duh u tebi.... :D  uglavnom neki softy akvarij se može dosta jeftinije složiti, sam je fora kaj ne buš na tome ostao... kao nitko od nas :D .. ja sam krenuo od male nano kockice, pa preko 140l, sad idem ljepiti 300l.... pa tko zna kaj bu poslije :)....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline wiz

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2009, 23:11:22 poslijepodne »
Ha,ha,ha... Ma ograničen sam trenutno prostorom pa mi je 80cm max. Vidim da je ipak malo bolje pričekati i nabaviti veći akvarij nego se zezat s manjim, a vjerujem da vrijedi i ono pravilo kao u slatkovodnom da se veći akvarij lakše održava. Svejedno hvala na sugestijama.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2009, 09:11:16 prijepodne »
Ha,ha,ha... Ma ograničen sam trenutno prostorom pa mi je 80cm max. Vidim da je ipak malo bolje pričekati i nabaviti veći akvarij nego se zezat s manjim, a vjerujem da vrijedi i ono pravilo kao u slatkovodnom da se veći akvarij lakše održava. Svejedno hvala na sugestijama.

Ako si ograničeni širinom ok, ali što je sa dubinom i visinom? MOžda 80x60x60 recimo to je već oko 250 litara što je sasvim uredu za ok akvarij.