Voda mi je filtrirana u kući tako da je moram tretirati i mislim da je tako najbolje jer pH je teško pogoditi, a sa soli je uvijek isti. Pijesak sam već odlučio promjeniti, kad sam formirao akvarij riječni pijesak mi se nije svidio i stavio sam krupniji jer sam htio da imam trag s tamnijom nijansom kao da se iz ugla odronilo ali kasnije kad počneš usisavati uhvatiš se za glavu tako da je ta stvar rješena; dolazi riječni pijesak.
Pozadinu sam studirao tjednima i imao jedan promašeni ali zanimljivi pokušaj prije nego sam uopće kupio akvarij i onda nisam pozadinu uspio ugurati unutra pa sam napravio novu konačnu verziju.
Sistem izrade je stiropor u dva sloja te rezbarenje i paljenje svime i svačime, zatim premaz ili dva impregnacijom.
Osnovni materijal je hidroizolacijski premaz za šterne obavezno atestiran za pitku vodu, osnovni ide u dva ili tri premaza, zatim se dodaju pigmenti u prahu, ja sam zamislio po slikama da je malawi po dnu smeđi kamen s svjetlijim nijansama kao alge, s pigmentima (zlatna + siva) sam dobio zelenu koja je odmah izgledala kao da su pozadinu pokrile alge.
Pozadinu sam ojačao pleksiglasom koji sam ugurao i silikonom i vezicama uhvatio za stiropor. Pozadina je silikonom uhvaćena za staklo kao i pleksiglas trake za dno akvarija.
Filter je sakriven, a rupe za ulaz, izlaz vode i gdje grijač grije vodu služe ribama kao špilje za sakrivanje.
Sad su već pozadinu i kamenje pokrile alge tako da sve skupa izgleda zbilja realno (subjektivno mišljenje).
Ovo mi je prvi pravi akvarij i zbilja sam sve naučio na raznim forumima, a način izrade pozadine sam vidio ovdje;
http://ice1forum.suddenlaunch3.com/index.cgi?board=DIY&num=1115002332&action=display&start=30 Hvala svima na komentarima.